söndag 9 augusti 2020

Blodsband

Har läst Blodsband av Edvard Fenvik. Den handlar om det här:

Fyra unga män avslutar sin militärtjänst med ett fylleslag på en Finlandsfärja - en fest som slutar med ett brutalt brott.  

Tjugofem år senare sker ett mord i Stockholm. Utredningen leds av kriminalkommissarie Martin Jacobsson och de unga kriminalinspektörerna Oscar Bodfors och Sasha Blagojevic, som lärde känna varandra redan första dagen på Polishögskolan.  

Utredningen går fort framåt. Mycket pekar åt samma håll, både den tekniska bevisningen och ett tydligt motiv. Ganska snabbt är man säker på att hittat gärningsmannen. Men när ett nytt mord sker börjar polisen tvivla. Är man verkligen inne på rätt spår? 

Jag borde ju få jobb i den där utredningsgruppen, för jag listade tämligen omgående ut upplägget. Lite trist, men är man smart så är man. Hehe. I övrigt gillade jag boken. Äntligen några i det närmaste helt normala poliskaraktärer som varken missbrukar alkohol, jobbar dygnet runt eller har trassligt bagage (i alla fall inte överdrivet). Sen tyckte jag kanske att Oscars fru Karin var lite väl mycket av ett önsketänkande snarare än en realistisk bild av en småbarnsmorsa, men det är väl bara att hoppas att hon blir lite mer mänsklig i kommande böcker. Tyckte också att språket var lite VÄL detaljerat, man behöver kanske inte beskriva exakt varje moment i hur man skrapar en bilruta eller brer en knäckemacka. Samtidigt gillar jag ju det vardagliga så det var ändå bara ibland som jag inte kunde låta bli att himla med ögonen. Den här boken får fyra lumparhistorier av fem möjliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar