tisdag 4 augusti 2020

Augusti? Augusti!

Jaha, det blev alltså AUGUSTI bara sådär. Alltså det här året har varit så konstigt. Våren försvann i ett nafs samtidigt som den varade i en evighet. Och sommaren har ju gått i raketfart, och nu börjar det redan bli mörkt på kvällarna. Kanske då att vi ska smyga upp i vedbacken och försöka flytta ett getingbo. Brukar ju ägna en del av semestern åt att hugga ved, det är en seriös hobby jag har. Någon av de första semesterdagarna älgade jag glad i hågen upp i vedbacken och lyfte bort locket till en kasserad klotgrill som ligger som skydd över huggkubben - och sedan kastade jag det all världens väg och sprang för livet därifrån, förföljd av sura getingar som byggt ett fint litet bo där. Fick bara ett stick i fingret så det kunde väl ha varit värre. Men någon ved har jag inte huggit under denna semestern. Min man hade all världens idéer om hur man skulle kunna få bort det där boet, men det krävde att det var mörkt och då var det fortfarande långa ljusa sommarkvällar som aldrig tog slut, i alla fall inte i rimlig tid. Men nu så börjar mörkret krypa närmare och då kanske man kan få börja ägna sig åt sin ved. Veden ska ju egentligen vara klar till påsk tror jag, men det är väl om man ska elda med den till vintern samma år, och vi håller fortfarande på och tar av 2018 års ved så det är nog ingen större panik för vi har hela 2019 års förråd att nalla av också.
 
Dagarna går. Vad händer? Inte mycket alls. Promenerar, cyklar, påtar i trädgården, löser korsord, läser, fikar. På kvällarna kollar vi på den danska tv-serien Borgen. Härförleden konstaterade vi att vi nog var tvungna att fälla vår lärk, för den har växt sig gigantisk samt lutar mer och mer. Den var så hög att det inte skulle gå att fälla den utan att den skulle krascha in över staket och trädgårdsland och inte ens min man protesterade särskilt mycket när jag insisterade på att vi skulle leja bort det jobbet. Kontaktade en klättrande arborist som det hade tipsats om i Facebookgruppen ÖSTERLEN ANSLAGSTAVLAN och han kom hit och fällde den i ett nafs. Nu ska den "bara" kvistas och kapas och sen har jag ännu mer ved att ta hand om. Hehe. Jag har inte simmat en endaste gång på hela sommaren om någon nu trodde det. Inte heller har vi unnat oss att äta ute speciellt mycket. Men det har varit gött och vilsamt. Sovmorgon varje dag (sover i och för sig som en djävla KRATTA p g a värmen, men man kan inte få allt här i världen) och äter mycket rester från frysen samt mackor, så det är inte som att jag står och slavar i köket i timmar varje dag. 
 
Sista semesterveckan nu, vilket är både sorgligt och lite skönt. Även om det är gött att vara ledig så är det också rätt gött att komma tillbaks till sina rutiner igen. Samt inleda projekt "komma i form". Har ju visserligen varit rätt aktiv och även tränat rätt så duktigt under hela semestern, men också "unnat" mig både det ena och det andra, helt medvetet. Tänker att om Leif GW Persson kan supa som ett as i ett halvår och vara nykter och skötsam och produktiv resten av året så kan väl jag också släppa loss några veckor. Så det har jag gjort och det har varit mycket gott och trevligt, men nu börjar jag också få betala det kalkylerade priset i form av byxor som sitter åt, osv. Inleder därför operation SPÄKNING om en vecka eller så eftersom jag är för snål för att ha två uppsättningar kläder.
 
Slut på synnerligen ointressant inlägg. Dessutom vill inte datorn samarbeta med Bloggers nya pigga layout. Eller rättare sagt var det väl Internet Fucking Explorer som inte ville det, för allting tog sjuhundra miljoner år att skriva för tangentbordet laggade hela tiden. ORKAR EJ att man trycker på en tangent och så tar det SEKUNDER innan någonting händer. Gud vet hur mycket energi jag har slösat på att klicka med mus och hamra på tangentbord och pekskärm utan att någonting hände. Bytte till Edge och sen funkade det igen, så det var nog spiken i kistan för mig som IE-användare.  

Är dock sur på det nya Blogger-gränssnittet som har tagit bort möjligheten att lägga till bilder från telefonen via datorn. Eller i alla fall kan jag inte hitta det? Annars hade jag tänkt pigga upp det här synnerligen intetsägande inlägget med lite hund- och hönsbilder, men det sket sig. Aja, jag ska nog komma på någon lösning...någon gång.  
 
   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar