tisdag 2 februari 2016

Hurra för Harald Nyborg!

Igår gjorde jag min bilburna Golgatavandring mot JULA, för inköp av genomskinliga plastboxar som jag egentligen inte ville ha, och som jag skulle bli tvungen att spraymåla med någon miljövidrig produkt som luktar apa. Svängde motvilligt in på JULA-parkeringen och såg då till min förvåning att Harald Nyborg hade tagit sin tillflykt dit. Harald Nyborg är alltså inte en fysisk person, eller jo, från början var det väl gissningsvis det, men nu är det en affärskedja som jag tror bara finns i södra Sverige och som säljer verktyg och diverse grejer för hem, hobby och trädgård. Lite som Biltema ungefär, fast inte lika stort. Vårt Harald Nyborg har legat på samma ställe sedan portarna slog upp där för jättejättelängesen, men för några veckor sedan fanns det helt plötsligt inte längre? Jättekonstigt och ingen visste varför, konkursrykten florerade men då hade de uppenbarligen bara flyttat till nya lokaler, blev jag ju alltså varse igår. Så jag "tog en rövare", som det heter, och gled in genom de gula dörrarna, och SE PÅ FAN vad jag hittade:

Svarta lådor med lock. De kostade visserligen 30 och inte 25 kronor som på IKEA, men räknar man med bränsleförbrukningen, tidsåtgången och de negativa hälsoeffekterna som ett IKEA-besök i en annan stad för med sig så måste jag ju ha gått fett med plus. De är visserligen inte i plast, utan någon slags lackerad kartong som jag tror kommer att funka lika bra, dvs inte suga åt sig lukt som den mer porösa såkallat naturella kartongen gör.
Det finurliga med dessa lådor är dessutom att de är hopfällbara, så att de med ett enkelt handgrepp går att vika ihop så att de får plats i locket, dvs de tar i princip ingen plats alls när de inte används. SÅ. DJÄVLA. NÖJD med detta att jag knappt finner ord. Enda pyttelilla smolket i glädjebägaren var väl att det inte fanns 12 svarta lådor utan jag fick ta 8 svarta och 4 vita (fanns 10 svarta och 5 vita, annars hade jag kunnat tänka mig hälften av varje), men det kan väl till och med mitt rabiata sinne för symmetri lära sig att leva med när jag nu slipper vara beroende av djävla RÖV-IKEA. Ut med Ingvar, in med Harald!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar