tisdag 9 februari 2016

Words don't come easy?

För längelängelängesen hade jag en dator med en 8088-processor och orange text med svart bakgrund där man kunde ordbehandla, spela schack och skriva fräna kommandon i DOS och inte så värst mycket mera. Mitt ordbehandlingsprogram på den tiden hette Cicero och jag älskade det, för det var bara ett tomt ark med en blinkande markör, lite som en skrivmaskin. Tangentbordet hade extra funktionstangenter för MARKERA och KLIPP UT och KLISTRA IN och det var väl ungefär allt vad finesser som fanns, men vem behövde mer på den tiden? Tyvärr gick den gamla trotjänaren i graven och jag blev tvungen att börja handskas med Windows och WORD istället. Jag blev på allvar helt stressad av att det fanns en massa ikoner som skräpade ner gränssnittet, vilket jag tyckte störde den skapande verksamheten. Hahaha. Det var tider det. Sånt tänker man aldrig på längre. Word är förstås ett jättebra program med en massa finesser och funktioner som man aldrig kunde drömma om ifall man varit med från början, när det där med "ordbehandling" var lite exotiskt och nästan suspekt när man var van att hamra fram sina alster på en bucklig Halda.

En sak som jag HATAR med Word är dock den här funktionen som har kommit på senare år, att infoga extra rad mellan stycken med samma format som standard. Den som har kommit på det är förmodligen någon sjuk djävel med galopperande dyslexi som vill ta hämnd på hela världen. Hatar det här att varenda djävla gång man gör en radbrytning så blir det dubbelt radavstånd, och det vill jag inte ha. OM JAG HADE VELAT HA DET, så hade jag tryckt på enter en gång till, svårare än så är det ju inte. Nu måste jag istället markera de två styckena, högerklicka, gå in och bocka i rutan "Infoga inte tom rad mellan stycken av samma format" och sen dessutom GÖRA OM DETTA varenda djävla gång jag råkar tycka att nu passar det med ett nytt stycke.

 
Har försökt att ange detta som standard så att fucking djävla kuk-Word ska komma ihåg detta, men just är det som att Word har drabbats av Alzheimer, för även om jag väljer "ange detta som standard för alla dokument" så serveras ändå dubbla radbrytningar nästa gång jag öppnar ett nytt dokument. Om någon av mina cirka tre läsare sitter inne med en lösning så HÖR AV ER FÖR FAN.

Mvh: Snart_vansinnig_68:a

2 kommentarer:

  1. Funkar det inte att hålla in shift (är det väl?) medan du trycker enter?

    SvaraRadera
    Svar
    1. MEN TACK! Löser iofs inte själva ursprungsproblemet, men jag slipper i alla fall högerklicka, in i menyn, kryssa i ruta etc. TJOHOOOO!

      Radera