onsdag 1 augusti 2012

Augusti

Jaha, då var det augusti. Snart höst. I morse var det bara 8 grader varmt, vilket gav en hyfsad fingervisning om vad som komma skall.
Var helt SJUKT trött idag trots att jag låg och drog mig ända till 04.30 i morse, dvs vanlig stigaupptid. Kan ha att göra med att jag satt och youtubade igår och råkade lyssna lite på Mike Batt och fick ett plötsligt sug efter att läsa Den långa flykten. Jag har förvisso läst den kanske 20 gånger redan, men en god bok kan man läsa hur många gånger som helst, enligt mig, och jag gav mig därför i kast med Hassels, Femmans, Koppens, Kronans och de andra kaninernas öden och äventyr. Sträckläste fram tills Kronan fastnar i en snara. Blev tvungen att snabbt läsa tills han hade kommit ur snaran också, fastän jag vet att han gör det, sedan tvingade jag mig själv att släcka. Jag har läst att Richard Adams blev refuserad 13 gånger innan han hittade någon som ville ge ut Den långa flykten. Gissar att det har funnits 13 bokförlag som grämt sig ungefär lika mycket som han som gav nobben till Beatles.

Jobbade, åkte hem, gick ut på taxpromenad, åkte till biblioteket och lämnade tillbaks semesterlåneböckerna, tränade pilates och städade toaletten. Allt var ungefär lika välbehövligt. Tränade sedan vittringsapportering med taxen. Vittringsapportering går ut på att hunden ska hitta en pinne som man har hållit i, som ligger bland flera andra likadana pinnar som man inte har hållit i, och det bedöms som ett ganska svårt moment. Träningen har gått över förväntan hittills, men igår ville det sig inte alls. Kanske var det närvaron av polishundar och löptikar som störde koncentrationen, för idag gick det åter jättebra.

Det var väl allt för idag. Over & out.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar