torsdag 14 juli 2022

Snart i mååååål

Idag är - förhoppningsvis - min sista jobbdag innan semestern. Tycker det är något av ett genidrag att börja semestern på en fredag och ännu mer att avsluta med att ha semester på en måndag så att arbetsveckan börjar på en tisdag, så man liksom ramar in sin ledighet med ett par kortveckor. 

Semesterplanerna är ytterst få, för att inte säga obefintliga so far. Vi, eller rättare sagt min man men han sa "du är såklart också bjuden", är bjudna på femtioårsfest i helgen. Jag tackade såklart nej, dels för att a. jag känner inte ens personen som fyller år och b. festen var, enligt min man, "någonstans mellan Vättern och Vänern" och för mitt vidkommande kunde det lika gärna vara på månen. Plus att c. min man har inte träffat de här människorna på sisådär 20 år. Kan ju bli en rätt stel tillställning om man upptäcker att man nuförtiden har noll gemensamt med det som en gång var ens gamla vapendragare. Det kan såklart också bli hur kul som helst, men det var inte så att JAG kände att JAG ville ägna en hel helg åt att åka bil i många mil för att sedan vara utlämnad åt att hänga med människor som jag inte känner eller har någon som helst anknytning till samt eventuellt tvingas lyssna på gammal fyllenostalgi plus - mardrömmen - SOVA ÖVER. Plus - mardröm nummer två - genomlida en söndag där man själv vaknar svintidigt, värdfolket sover till långt fram på förmiddagen och sedan ska man sitta och äta en seg frukost ihop innan man äntligen kan packa ihop och bege sig den långa vägen hem. Brrr. Så min man åker, jag stannar hemma, allt är frid och fröjd. 

Resten av semestern hoppas jag att vi mest bara dräller omkring hemma, alternativt åker på dagsutflykter till soptippen med allt BÖS som jag hoppas ska försvinna under denna semestern. Är nästan 100 % klar med mitt Flickrum™, det ska bara sättas upp ett draperi samt fixas ett eluttag till en skrivbordslampa. 



Jag är helnöjd med min lilla vrå, även om det fortfarande är lite i stökigaste laget. Men tycker överlag att det är väl utnyttjade kvadratmeter utan att det känns klaustrofobiskt och som sagt, jag hatar konceptet "ljust och fräscht". Vilket kanske märks, hehe. Det enda som är köpt nytt är soffdynorna och kuddarna, soffan är byggd av lastpallar som jag tiggt mig till på jobbet, allting annat är antingen Tradera eller sånt jag redan hade i min ägo.
Baljan med ved till vänster i bild är visserligen kanske lite i största laget, men den kommer från mitt föräldrahem så den har ett visst affektionsvärde (den är även gjord i koppar så den har kanske även ett kraftigt ekonomiskt värde, vad vet jag?) för det var i den som JULKLAPPARNA låg i fornstora dagar. 

På andra sidan väggen däremot, är det enligt mig mindre mysigt. 



Soffan i bakgrunden är en bäddsoffa, och varje gång man ska sova i den (vilket min man ofta gör på helgerna eftersom han gillar att sitta uppe och uggla sent och när han då tassar in i sovrummet på lätta fjät kanske ibland fem-sex timmar efter att jag har gått och lagt mig så vaknar jag och sen kan jag inte somna om på en halv evighet) så måste allt det som står på golvet framför flyttas någonstans, och eftersom min man aldrig någonsin löser själva grundproblemet (för mycket saker i förhållande till disponibel förvaringsyta) så ägnar han mycket tid åt att flytta omkring på saker och hitta tillfälliga förvaringsplatser. Hoppas så innerligt att "vi" kommer att lösa upp den knuten under semestern. Nu har jag ju strängt taget ingenting att göra med ordningen i detta rum, men eftersom de här lådorna, kassarna och högarna förvaras någon annanstans rätt ofta så har jag ju det indirekt. Plus att det fortfarande är rätt kaosigt i hallen utanför dessa numera två rum av saker som eventuellt ska in, eventuellt inte. 

Så jag hoppas vi får till ett par röjardagar, helst i början av semestern. Imorgon kväll ska jag tävla i lydnad med Tage. Har nästan inte tränat någonting alls och är egentligen inte speciellt sugen på att tävla men jag får väl se det som träning. Sen är det specialsökskurs på lördag, Laban är nog såpass återställd att han kan vara med. Sen ska jag passa på att laga stark mat och maratonglo på Skilda Världar under min helg med egentid. Hehe. Och sen är det SEMESTER. 


3 kommentarer:

  1. Ja, ok, om man jämför ditt krypin med din mans, sa haller jag pa dig, men det är fanimej inget fel pa "ljust och fräscht" ;).

    Kopparkittlar har inget värde. Vi hade ocksa en sadan hemma, nagon ärvd sak, och min mamma förvarade värmeljus i den.

    Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men med tanke på att man till och med snor kyrktak och elledningar för att de innehåller koppar så borde ju en stor balja ändå ha ett visst ekonomiskt värde? Inte som balja men som råmaterial (eller vad man nu gör med den där kopparen i kablar och tak)? 😊

      Radera
  2. Lycka till med att casha in ;) Annika
    https://www.recycla.se/skrotpriser/skrotpriser-koppar

    SvaraRadera