onsdag 13 juli 2022

Bæredygtighed

Tycker det är lite roligt att den danska motsvarigheten till hållbarhet, eller som vi säger på engelska: sustainability, är bæredygtighed.Att man liksom berömmer sig själv för att man tänker på den här planetens framtid. Det borde kanske fler göra. Tänka på den alltså, eller kanske hellre göra något konkret istället för att berömma sig själv. 



DISCLAIMER: Det finns förmodligen danskar som ligger väldigt i framkant ifråga om miljö och hållbarhet, men för inte alltför många MÅNADER sen hade jag en diskussion med några danskar om sopsortering där det kändes som att deras argument var sånt som man sa i Sverige på 90-talet ("det är ingen mening med att sortera för allting blandas ändå ihop sen", "det är väl inte miljövänligt att behöva slösa en massa vatten på att skölja ur mjölkpaket" osv.), dvs för TRETTIO ÅR sen.
Sen finns det såklart svenskar som (fortfarande) agerar som idioter ifråga om källsortering (don't get me started med "allt brinner vid rätt temperatur", JA, det gör det men det är ett djävla resursslöseri och inte ett argument att använda bara för att DU är för lat) och jag är övertygad om att det finns en massa rödvita miljöhjältar på andra sidan Öresund. 


2 kommentarer:

  1. Jag har lärt mig att aluminiumfolie brinner nanstans mellan 600-900° och hör hemma i metallatervinningen. Jag undrar hur manga som slänger det i vanliga sopor?

    Annika

    SvaraRadera