onsdag 27 juli 2022

Blodskam

Har läst Blodskam av Caroline Engvall (läser alltså flera böcker parallellt), den handlar om detta:

Systrarna Elizabeth och Sofia växer upp utanför den norrländska byn Ormvattnet. I skogen intill huset ligger en mörk tjärn där människor, enligt sägnen, dras ner i djupet om de har otur. Det gäller att inte reta sjörået.
Många år senare åker Elizabeth på semester till Thailand tillsammans med sin mamma, systern Sofia och hennes man och barn. På nyårsafton försvinner Sofia och när hon senare hittas död i vattnet är katastrofen ett faktum. Händelsen gör att Elizabeth måste hantera något som hon länge försökt förtränga - barndomen i Ormvattnet och de dunkla hemligheter hon gömt undan sedan dess. Vad var det egentligen som hände på psradisön i Thailand och hur hänger det ihop med uppväxten i Norrlands inland?

Det lät ju maffigt, men NJA? kände jag efter ett tag. Seg handling (detta är första delen av en planerad trilogi så det är kanske anledningen?), träliga karaktärer, förvisso en liten twist men det var inte tillräckligt för att jag skulle gå igång. Den här boken får två terapisamtal av fem möjliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar