onsdag 6 juli 2022

Irritation

Två saker som stör mig så ofantligt mycket just punkt nu:

1. En person i min relativa närhet som - oklart om det är talfel eller bara hens sätt att uttrycka sig - istället för att säga "så", säger "sjå". Och som säger detta HELA TIDEN. Sjådärja, då var det klart. Sjå som jag förstod det stämmer det. Det är sjå mycket att göra just nu. Och det värsta är att nu är det ANDRA människor som också har börjat med detta. VARFÖR? Om ovan nämnda person pratar sjå på grund av talfel sjå är det sjåklart inte sjå lätt att göra något åt det, men alla andra:  SLUTA.

2. Folk, eller här får jag nog säga tjejer/mammor, för jag har aldrig sett något motsvarande för killar/pappor, som skriver om sig själv som "mamman". Typ Idag åkte hela familjen till stranden, barnen kastade boll och mamman fick äntligen sola eller Pelle har lärt sig cykla men nu tycker mamman att det börjar gå lite väl fort i nedförsbackarna. VARFÖR? SLUTA. 

Andra saker som är lätt irriterande: 
a. kollegor som jobbar i samma tidszon som jag och som lägger tvåtimmarsmöten med start 13.30 när jag tycker det borde vara allmänt känt av ALLA att jag slutar 13.15. 
b. jag själv, som varje gång det händer försäkrar att det går bra och att jag är flexibel. 

Blä. 
Åtta dagar kvar till semestern. 

2 kommentarer:

  1. Jeg jobbet en stund med nesten bare dyslektikere og de sa de underligste ting. Advokado. Ekspresso. I forhånd til. Panaply. Damantiner. Skal man da være med på laget og si det samme eller skal man være korrekt? Etter noen måneder er det ikke lengre like åpenbart.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, sånt där är knepigt. På vår lokala soptipp så har de en liten loppisbutik som drivs av omsorgen, dvs de som jobbar där är "lite speciella" eller hur man nu ska uttrycka det. En gång köpte jag drygt ett tiotal böcker som kostade 2 kronor styck och hen i kassan hävdade bestämt att jag skulle betala 14 kronor. "Njaaa...stämmer det?" sa jag men hen stod på sig, 14 kronor skulle det vara! Ska man då a. stå på sig och få personen att känna sig dum som inte kan räkna, eller b. gå med på det och känna sig dum för att man (typ) har blåst en person som har ett funktionshinder? Jag gick med på det (eftersom c. jag tjänade på det). Men det kändes väldigt märkligt. 🤔

      Radera