lördag 30 juli 2022

Porr

Det här är en bok som jag med största sannolikhet inte kommer att orka läsa klart: Porr av Irvine Welsh. Detta är handlingen: 

Gänget från Trainspotting är tillbaka. Tio år äldre och lika slängda i käften - men inte en dag klokare eller lugnare - strålar Sick Boy, Renton och Spud samman igen i sitt älskade och hatade Edinburgh.
Sick Boy har fått en idé om det stora klippet: han ska producera en porrfilm. Pengarna kommer att strömma in och Sick Boy ser fram mot en bekymmerslös tillvaro i resten av sitt liv. Det kan helt enkelt inte slå fel.
Men den psykotiske Begbie har just blivit frisläppt ur fängelset och drar omkring på Edinburghs gator, uppfylld av tanken på att hämnas. Honom gäller det att passa sig noga för. Väldigt noga.
Och allra först måste de stjäla ihop till startkapitalet ...

Jag ÄLSKADE/ÄLSKAR Trainspotting, både filmen men framför allt boken, så därför såg jag jättemycket fram mot att läsa den här fortsättningen (som jag totalt missat att den ens fanns). Men jag vet inte, den var så djävla rörig. Alla kapitel handlade om olika personer och alla berättades i jagform och ibland gick det flera sidor utan att jag fattade vem det handlade om. Det var ju åratal sen jag läste Trainspotting så jag var var ju inte direkt uppdaterad heller. Efter drygt 150 sidor så bestämde jag mig för att...kanske inte ge upp, men ta en paus. Eller ge upp. Har den på lån i tre veckor till så jag får väl se om jag ändrar mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar