måndag 1 mars 2021

Mars!

Nu är det mars, äntligen officiellt sett vår även om jag var tvungen att skrapa rutorna i morse, men nätterna kan ju såklart fortsätta vara kalla länge till. 

Igår planterade jag tomatfröer, totalt 30 krukor med lite drygt ett tiotal olika sorter. Sen när jag var klar hittade jag påsar med ytterligare fyra sorter som jag helt enkelt glömt bort att jag beställt (lätt hänt). Sa till min man att "det räcker väl kanske med 30 tomatplantor" men han sa "tomater kan man väl aldrig få för mycket av" och det har han ju rätt i, så jag tror jag får plantera ytterligare ett gäng. Hehe. 

Mars brukar vara min värsta jobbmånad med massor av övertid. Hur det blir i år återstår att se, förutsättningarna var jättebra, hade allting klart med personal och så men såklart kom Murphy tågande och dängde sin djävla lag i bordet och omkullkastade alla mina planer. Måste därför anställa någon som helst skulle kunna ha börjat förra veckan och det är inte så att jag kan sätta alla mina andra arbetsuppgifter på paus för att leka HR-avdelning, men så får jag göra eftersom vår riktiga HR-avdelning inte befattar sig med tillfälliga anställningar. SÅATTEH. Mars månad, here we go again. 

Men alltså folk? Satte in en annons där jag bland annat betonade att den sökande ska vara noggrann och kvalitetsmedveten. Får svar rätt så omgående från en som inte har jobbat de senaste sex åren, som inleder med ett glatt Hej, detta är ett gammalt CV, men jag kan mer än så. Mvh Pelle. Sorry Pelle, men om du inte ens orkar uppdatera ditt CV så förpassas din ansökan till mappen Ointressant rätt så omgående. Fick också ett personligt brev där den sökande ägnade halva texten åt att beskriva sina tre katters olika personligheter, som jag nu vet allt om medan deras arbetssökande husse är fortfarande nomen nescio för mig. Okej, visst är det lite kul med något som sticker ut från den där kryddblandningen av av floskler och superlativ som de flesta andra personliga brev innehåller, men det personliga brevet ska väl ändå OCKSÅ beskriva just personen, kan man ju tycka. 

"Behärskar svenska och engelska i tal och skrift" är en annan grej som står med, men idag mottog jag en ansökan från en kille i Jordanien (som i: "för närvarande bosatt i", alltså inte "från") som skickade ett ton dokument där merparten av texten var på arabiska. Han bifogade ett pampigt CV som såg oerhört professionellt ut, men sitt personliga brev inskränkte han till en .txt-fil på några få rader där mesta delen av texten handlade om att han var fundamentalist och var "forbidden to enter Palestine due to the conflict between Jews and Islam throughout history, meaning between polytheism in God and monotheism in God" och någonstans där slutade jag läsa. Tack men nej tack. 

Är det bara karlar som sticker ut? Nja, det var faktiskt en kvinna som angav som merit att hon hjälpt sin mamma att laga mat och betala räkningar, "Resultat: tacksam och förnöjsam moder". Ja, det tror jag säkert men det var inte så att jag kände att jag ville dra fram ett anställningskontrakt och signa upp på stört. 

JA. Vi får väl se var detta landar i. Stay tuned for the spännande fortsättning precis som vanligt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar