fredag 12 mars 2021

Äntligen fredag

Den här veckan har varit rätt dryg. I vanliga fall känns det som dagarna bara rullar på i rätt så raskt tempo och så plötsligt är det fredag. Sen går i och för sig helgen som i en blinkning och så är det måndag igen. Men denna veckan känns som att den har varat i en evighet och det är så segt. Har en del jobbiga beslut att fatta på jobbet och känner mig lite splittrad kring det. Plus att jag står i startfållan och stampar för ett stort projekt som jag ska leda, men dom som ska trycka av startskottet, a k a högsta ledningen, tycks ha slut på ammunition för det kommer aldrig något beslut om vilken väg som ska tas i den här frågan. 

Igår var det klass 1-varning för snöstorm och denna dag skulle även årets första valpkurs (åtminstone i min regi) kicka igång. Jag var cirka noll procent pepp på att ge mig ut i mörkret och kylan, men det var tuffa vikingar till valpägare som radade upp sig mangrant med sina små knyten. Vädret blev inte så farligt som befarat, och är man bara väl på plats så är det i princip alltid 100 % roligt att hålla kurs. Fast den här veckan har det kört ihop sig lite eftersom det har varit hundkurs både i tisdags, igår och imorgon. Morgondagens kurs är en som skulle ha gått i januari men som fick flyttas fram p g a snö och kyla, däraf denna fullspäckade vecka. Aja, shit happens, det är ju bara att stånga sig vidare i livet. Men ändå. Är så himla trött och orkeslös just nu. Fantiserar om långa sovmorgnar och heldagar i soffan och ta ledigt från jobbet och bara göra ingenting. Fast det blir ju aldrig av. I år har jag fått en veckas extra semester, tänkte då att jag ska bli bättre på att ta ut lite strödagar. Tänker att om jag skriver det så blir det kanske verklighet, fastän jag aldrig någonsin ens har gjort av med de 25 semesterdagar jag haft tidigare och alltid får åtminstone delar av arbetstidsförkortningen utbetalad i pengar eftersom jag aldrig tar ut hela. Aja. Den som lever får väl se.  

Denna helgen ska jag - förutom hålla kurs dårå - så de sista tomaterna. Retar mig på mig själv för jag har tänkt göra det varje dag i två veckor, men så tänkte jag att jag skulle unna mig några såna där avlånga sålådor som är anpassade till fönsterbänkar, och är det något som tar emot så är det att "stanna till på väg hem från jobbet", särskilt som man redan har jobbat mer än vad man avsett. Så det tog nog en vecka innan jag ens orkade svänga inom handelsträdgården, och sedan nästan ytterligare en vecka under vilken nämnda sålådor låg kvar i bilen till ingen som helst nytta. Men nu ska det bli av denna helgen om det så blir det sista jag gör. 

PS: Ska hoppa med Köttbullen i eftermiddag. Det kanske blir DET som blir "det sista jag gör"? GULP. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar