fredag 5 mars 2021

Amason vs Amazon-kriget fortsätter

 För ett tag sen fick jag ju ett, eller snarare massor av mail från tyska Amazon om nån himla ful festklänning i lila sammet som de påstod att jag hade beställt och som de tyckte jag skulle betala 90 euro för. Upplyste dom rätt barskt att jag inte hade beställt och verkligen inte tänkte betala och de backade direkt. Bra där, tänkte jag. Sen fick jag väl för fan ett nytt BREV igår, tjockt och pampigt, med påkostat papper och färgtryck och grejer, där tjatet om den påstådda lila festklänningen fortsatte, nu med krav på inkasso om jag inte genast betalade upp mot 150 euro för en klänning som jag aldrig velat ha och därför aldrig vare sig beställt eller fått men som någon tysk ändå tycker att jag ska betala för inklusive minst sagt saftiga försenings- och straffavgifter.  

Letade rätt på mailet där det framgick att ordern hade annullerats, svarade och skrev att jag fått fler påminnelser och de fick se till att informera alla inblandade om detta för jag hade inte, jag upprepar INTE, beställt och tänkte inte, jag upprepar, INTE, betala. Med vänlig hälsning, osv. Skickade, men fick lika snabbt ett "mail delivery subsystem"-svar att mailet inte kunde levereras p g a "adressen bestellstatus-blablaha-amazondotcom inte hittades eller inte kan ta emot e-post". Jamen suck vad trött man blir. Tänkte att då får jag väl logga in på det där djävla Amazon-kontot och skicka meddelande till deras kundtjänst därifrån, men nu var ju kontot inaktiverat och jamen ORKA. 

Men! Sen fick jag ändå ett mail från dom, fast från en annan adress, att de var väldigt ledsna över att jag fått en påminnelse och att det verkade som att det fanns en fördröjning i deras  "automatisierten Mahnungssystem" (just denna biten klarade inte Google Translate-funktionen i gmail) och att jag kunde bortse från detta. 

Jaha, tack? Antar jag då? Vi skojar ibland om att folk som talar tyska, för en som inte kan språket, låter så himla arga även om de inte är det. Kan ju säga att de här breven som ber om pengar för den lila sammetsklänningen lika gärna skulle kunna vara dödshot. Mohahaha. Men nu ska det väl ändå vara slut på denna brevväxling. Hoppas jag åtminstone, även om jag är smått imponerad av uthålligheten hos Amazon. Känns ju lite som att om detta är en affärsidé så äts mycket av vinsten upp i omkostnader för papper, porto och administration. Men hjulen ska väl snurra på något sätt. 


2 kommentarer:

  1. Har en liknande historia men för lang för en kommentar, sa här kommer nat helt annat:

    https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/56RRmz/martin-kopte-agg-pa-hemkop--fick-tva-kycklingar

    Och vad tycker vi om detta?

    Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ekohöns går med tupp och ja, det är fullt möjligt att få fram kycklingar på detta sätt. De befruktade äggen börjar inte utvecklas förrän de blir varma (det sker alltså inte spontant i rumstemperatur, utan man måste upp till c:a 37-38 grader) och de kan ha legat ett tag och ändå vara livskraftiga så att säga. Är dock kritisk till att han gör detta utan att ha minsta lilla kunskap om hur man tar hand om kycklingar, han måste ju ändå ha tänkt att det skulle hända om han investerat i äggkläckare. Men det kan ju ha varit Aftonbladet som vinklade informationen, de gillar ju att använda begrepp som "chock" och "panik" :-D

      Radera