måndag 15 mars 2021

Helgen som gick, OS-kval med mera

Hurra för Sverige som nu är klara för OS. Min man beklagade sig lite, vi brukar alltid äta middag framför tv:n och då tittar vi som regel på någon serie vi följer, men nu blev det handboll både lördag och söndag och han är väl måttligt intresserad om man säger så, speciellt det här som då inte var VM eller något annat mästerskap. Jamen det här är ju jätteviktigt, om dom inte klarar detta är ju hela OS helt meningslöst, sa jag och tänkte i hastigheten inte på ridsporten. Fast det vet man ju inte hur det blir med den med tanke på EHV-1-viruset och den nyss inställda Gothenburg Horse Show, den är ju såklart inte i paritet med OS men det är ju ändå världscupen och inte Ponnyallsvenskan division 2. 

Hur som helst, avnjöt en lagom odramatisk match mot Algeriet i lördags (missade fredagens match mot Tyskland p g a att den gick på eftermiddagen) och en lite mer spännande händelse mot Slovenien igår. Eller, Slovenien-matchen slutade väl vara spännande-spännande någonstans i mitten av andra halvlek när det stod klart att Sverige skulle vinna, men sen blev ju det spännande om de skulle kunna vinna med minst 7 mål och därmed vinna gruppen och hamna i en på pappret lite lättare grupp i OS. Jajamen, det gick vägen. 

Saknade Robban & Claes som kommentatorer, denna fantastiska duo som kan och vet ALLT och lite till. De som var nu ger jag inte mycket för. Inga analyser, man fick ju knappt veta något om något. Mikael Aggefors blev till exempel utvisad i matchen mot Algeriet, och jag vet fortfarande inte varför. Har nog aldrig varit med om att en målvakt blir utvisad, det hade Robban & Claes aldrig bara låtit gå förbi med en slö gissning på felaktigt byte, utan de hade analyserat detta ner till rötterna. 

Aja, det viktigaste var ju OS-biljetten, och nu verkar det ju som att OS blir av? Av en ren slump råkar jag ha lagt in om semester just dom veckorna och det blir ju fint med tanke på tidsskillnaden i Japan. 

Jaha, men annars har väl helgen varit rätt okej. Hade avslutning på en viltspårkurs på lördagen, vilket innebar att jag gått mina 10 000 steg redan innan fan vaknat och fått i sig vällingen. Igår var jag också uppe med tuppen, vilket innebar att jag både hann med långpromenerad med hundarna, städa hos höns och vaktlar, greja lite i trädgården samt så de sista tomaterna plus lite blomfrön innan lunch. Sedan fick min man ett ryck och skulle fälla en jättestor cypress som har stått bakom huset. Vi har varit kluvna till den sedan dag ett, den är väldigt stor och ståtlig men den står väldigt nära huset och tar en del ljus samt att den inte riktigt passar på en naturtomt som vi ser det. Så igår åkte den ner och min man ska bygga en slags pergola av stammarna, har han fått för sig och jag säger väl att den som lever får väl se. 

Slappade sedan i soffan med böcker och tv. Alltså Tunna blå linjen! Blir så påverkad av den att jag kommer på mig själv med att ägna orimligt mycket tid åt att gå omkring och tänka på Jesse och önska att det ska ordna sig för honom. Till Magnus vill jag säga att hans djävla föräldrar är riktigt vidriga och att han gott kan göra slut med dom, och jag tycker också att Leah behöver en kompis (mig!?) som kan stötta henne mot alla as som hon träffar på, kanske främst inom den egna kåren. Den enda jag inte bryr mig så värst mycket om är Sara. 

Jaha, det var väl helgen som gick det. Nu väntar en vecka med svinmycket jobb, blääää. Men det är väl bara att kavla upp ärmarna och sätta igång. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar