torsdag 18 mars 2021

Grease

Jag använder inga såkallade skönhetsprodukter. Sminkar mig aldrig, och då menar jag aldrig som i "jag äger inget smink" om man bortser från någon gammal kajalpenna från nittonhundratalet som jag gissningsvis aldrig mer kommer att använda om det inte inträffar något drastiskt i mitt liv och mina grundvärderingar med avseende på vad som är viktigt i detta livet ändras. Jag har inga hårstajlingsprodukter heller, det behövs ju inte när man har 12 millimeters kvinnofängelsefrisyr. Tvättar håret med tvål, det har jag gjort i princip i hela mitt vuxna liv, det funkar skitbra och billigt är det också. Hehe.

Dock lider jag av något torr hud, inget jag i normala fall lider av så länge jag kan smörja in ansiktet efter att jag duschat, och jag har tidigare skrivit om att body butter från The Body Shop är min grej. För ett tag sen skrapade jag det sista ur en burk (vilket inte på något vis betyder att burken är tom, för säga vad man vill om The Body Shop, men deras produkter är verkligen d-r-y-g-a) och lekte då med tanken på att "prova något annat". Oklart varför? eftersom jag ju är så himla nöjd. Men det var i vintras när det var femton grader kallt och min redan torra hud var torrare än torrast och jag längtade väl efter att dränka in mig i någon fet och härlig lotion. Hittade ju förvisso handkräm nr 40 från Jordklok, den var superbra men pumpfunktionen slutade funka när det var cirka en tredjedel kvar i flaskan och det var ju rätt så ovärt. 

Hur som helst, blev så trött på mitt torra skinn så jag in på Jordklok och klickade hem ett par olika sorters lotion, nån med ringblomma och nån med havtorn för det lät så himla härligt och naturligt. Har nu testat båda och är väl inte missnöjd men inte stormförälskad heller. De funkar, men gör inga underverk direkt. Plus att jag tycker att båda är för lättflytande för att använda i ansiktet och utöver det efterlämnar en lätt stramande känsla som om man inte smort in sig samtidigt som det blir som en fet hinna. Så nä, det var ju dumt att ändra på ett vinnande koncept insåg jag, så jag in på The Body Shops webshop, klickeliklick och inom kort är en burk body butter på väg hem till mig så att ordningen blir återställd. Slut på reklamen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar