onsdag 28 augusti 2019

Yesterday you told be about the blue blue sky

Jag har överlevt de första dagarna på jobbet efter semestern (och varför skulle jag inte göra det?). Men det går ju i ett, så det är något av en chock att först knappt ha gjort ett skapandes grand på flera veckor och så fullt ös medvetslös. Är inte hemma en enda kväll den här veckan. Det är stallet och hundkurser plus egen träning (hundträning alltså) med kompis och så har barnbarnen fotbollsmatcher. Plus jobb dårå. Ja, men man ska ju veta att man lever.

Lever gör däremot inte fina bruna vaktelhönan Kaffe Latte längre. Hon låg död som en sten i voljären när jag kom hem från jobbet igår. Egentligen hade jag börjat samla ägg för att lägga i kläckaren, för det hade ju varit lämpligt att få fram en ny generation hönor innan alla de gamla trillar av pinn. Av ursprungsgänget återstår nu bara Snövit, Svartprick och Gråmask och de är inga ungdomar precis.

Men när jag höll på att reka efter befruktade hönsägg så letade jag även efter Faverolle, för det är en annan ras jag är lite nyfiken på eftersom det ska vara en bra kombinationsras och det även sägs att just det köttet är så himla delikat. Hittade nån på Facebook som hade och vi kom överens om ett datum när hon skulle börja samla och sedan skicka så att det skulle passa efter att Gunde Svan och hans gäng (som vid det laget fortfarande var ägg) hade kommit till världen. Men sedan glömde jag lite bort det hela, tills jag en dag kom på att det där datumet hade passerat med råge utan att jag vare sig hört något eller fått någon leverans. Trodde först att jag hade blivit blåst, men det var såklart PostNord som hade fallerat. De har ju gudbevars bara EN uppgift, att leverera post, men det går ju uppenbarligen bara sisådär. Nu är nya ägg på väg till mig, om Gud och PostNord vill alltså. Vi får väl se hur det går, men funkar det inte så är det ju bara att lägga vaktelägg i kläckaren istället. Samt hoppas på att de nya tupparna Batman och Villanelle gör ett bättre jobb än Johnny Kass (RIP).

Ja, men annars har jag väl inget att förtälja. Var i stallet i måndags, men vi hade teori och terminsplanering, så det är väl inte så mycket att säga. Det var även dags att välja hästar, men jag ar ju abonnerat på Pojken typ hela terminen (ingen annan i min grupp vill ha honom), så det är ju inte heller något att rapportera om. På fredag drar i alla fall drop in-ridningen igång igen. Ja, det var väl allt för den här gången från mitt spännande liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar