fredag 16 augusti 2019

4 kycklingar senare

Det blev fyra kycklingar av fyra befruktade ägg - så här långt i alla fall.  Man vet ju aldrig vad som kan hända. Den förste som pickade hål på sitt ägg klarade inte av att ta sig ut själv. Innan jag åkte till min syrra så gav jag min man stränga order om att inte lägga sig i utan låta naturen ha sin gång. Klarar en kyckling inte av att ens kravla sig ur ägget för egen maskin så är det förmodligen något fel på den, tänker jag. Fast när de tre andra kycklingarna var ute och tultade omkring och Gunde Svan (som vi döpte honom till) fortfarande låg och kämpade med sitt äggskal två dagar efter första hålslaget så pallade min man inte se det längre utan lyfte bort den ena skalhalvan så att Gunde kunde kravla fram. Han är lite mindre och klenare än sina syskon, men har åtminstone överlevt sitt första dygn under plastmamman.

  

Så söta att man nästan dör.


Gunde Svan

4 kommentarer:

  1. Du är sa himla hard! Jag hade aldrig klarat att "lata naturen ha sin gang", din man förtjänar en kram som räddade Gunde. Fast du ska ju ha ihjäl dem ända :(.

    Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hade kanske inte heller pallat se den stackaren ligga där och kämpa :) lättare att vara hård på avstånd.

      Radera
  2. Men du milde!! Gunde svans rumpa!!! Har något sötare någonsin skådats? Jag har i alla fall inte sett något gölligare.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller huuuuur! Alla fyra har som en liten fluffig blöjrumpa, det är bland det mest förtjusande jag har sett!

      Radera