tisdag 20 augusti 2019

Sista semesterveckan

Jaha, då har min sista semestervecka börjat. Det gick ju VÄLDIGT fort, måste jag säga. Samtidigt känns det inte som att jag har jobbat på evigheter, så semestern har nog i alla fall varit ändamålsenlig. Jobbet har klarat sig jättebra utan mig, hoppas jag i alla fall. Har i alla fall inte fått några samtal som talar för motsatsen, så jag hoppas att det är så och att inte KAOZ väntar när jag kommer tillbaka på måndag.

Vad har hänt sen sist då? Kycklingarna fyller en vecka imorgon, alla har överlevt so far. Gunde Svan är fortfarande minst, men det verkar inte bekomma honom. Eller henne, vad det nu blir. När jag plockade ut de obefruktade äggen ur kläckaren så slängde jag in några vaktelägg bara för att se om de var befruktade, och nu ligger två kvar och ska eventuellt kläckas i slutet av veckan. Har lite dålig koll på dagarna faktiskt, fy på mig. Vi får se vad det blir av det hela. Rapport kommer.

Någon kapade mitt Netflixkonto. Fick mail om att min e-postadress och mitt lösenord hade ändrats. Det var ju inget som jag hade gjort och först trodde jag att det var något virus. Fast när jag kollade på mitt konto i appen på telefonen så stod det nån himla ymail-adress som definitivt inte var min. Och då gick det inte att ändra för lösenordet var ju också bytt. VAFAN? Fick ringa support och undra hur jag skulle göra. De var jättehjälpsamma, fast det var lite bökigt för de nya inloggningsuppgifter fick skickas till en annan mailadress och då tog jag först min 100 år gamla Telia-adress från vilken jag har vidarebefordring till min g-mailadress, men det går ju inte på sekunden och det är väl inte rimligt att en Netflixsupport ska hänga kvar och vänta på att Telias servrar uppdateras, för det skedde inte as we spoke så att säga och sen var det som om universum och världsalltet var på kaparens sida för samtalet bröts, och alla som någon gång ringt upp en support efter att ett samtal brutits vet att man ALDRIG NÅGONSIN kommer till samma människa igen, och det gjorde inte jag heller. Men det var ju bara att dra ärendet igen och så kom jag på att jag kunde använda min jobbmail och fixa detta på min jobbtelefon medan jag hade supporten i örat i min privata telefon. Så det löste sig och TJI FICK DU SOM GJORDE DETTA. Supporten sa att sånt här hände ibland och då startade folk i allmänhet ett nytt konto istället och då fick den som kapade kontot lite gratis Netflix. Fattar dock inte (och glömde att fråga) vad som händer med betalningen, får man betala för två konton då eller hur funkar det? Då är ju folk skäligen korkade måste jag säga. Men det kanske bara funkar ett tag, typ till nästa betalningstillfälle? Man får ju verkligen hoppas det.

I övrigt tror jag vaktelhönan Snövit har lagt sig att ruva? Igår när jag skulle plocka ägg så låg hon och tryckte på dagens skörd. Det gjorde hon även i förrgår, men då föste jag bort henne. Men igår låg hon alltså där och då tänkte jag att okej, ligg kvar då. Och det gjorde hon hela dagen. Och även i morse. Fast för en stund sen när jag tittade till dom så var hon uppe och åt och sen kom den nya tuppen Batman och ville ligga, så jag vet inte vad det blir av det hela. Kanske var det bara en tillfällighet.  

Kollar på EM i dressyr, det är en fröjd för ögat och så kul att det faktiskt sänds hela klasser för en gångs skull. Ska dessvärre iväg och röntga Tages höfter mitt i alltihop, men SVT Play direktsänder ju föredömligt så jag får väl sitta i väntrummet och kolla på Patrik Kittels ritt, som måste överstiga 76,879 % för att Sverige ska ta medalj. VANSINNIGT SPÄNNANDE, sa de precis på tv och jag håller med. De som säger att dressyr är lika spännande som att se målarfärg torka...vet inte mycket om dressyr.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar