onsdag 28 november 2018

November = MÖRV

Har en Berglins-almanacka i köket och där har de, Berglins, sin vana trogen slängt in en extra månad mellan november och december. Den kallas MÖRV och det är ett ord som mycket väl beskriver hur jag känner just nu. Allt är motigt och jobbigt och trögt och det enda jag vill är att sitta i soffan, elda i kaminen och läsa, glo på tv-serier och lösa korsord som en annan pensionär. Vi har DN fredag-lördag-söndag och ibland känns det för djävla dyrt och onödigt med papperstidning som mest handlar om Stockholm, men så tänker jag på korsorden och så får det gå ett år till. Det hör liksom helgen till att sätta tänderna i ett DN-korsord tycker jag, men den här hösten har jag verkligen inte fått till det utan de har samlats på hög som till slut mer började kännas som ett djävla KRAV snarare än möjlighet till skön avkoppling. Har därför fått börja tvinga mig själv att lösa korsorden p g a kan inte med att slänga och högen börjar kännas oroväckande lik såna högar man kan se hos hoarders. Nu är jag inne på septemberkryssen, så någon gång lagom till jul kanske jag eventuellt är i fas.

Ja, men annars är det ju all work and no fun för hela slanten. Har fått en ny chef som sitter i Danmark. Det är ju rätt behändigt att ha en chef på distans. Igår frågade jag honom om hur han ville att vi skulle göra med ledigheter och sånt, och han svarade att så länge jag bara skrev in det i min Outlook-kalender så var det OK för hans del. Funderar nu på att göra som hon i reklamen (vad är det egentligen reklam för, Triss? V75? nåt där man kan vinna pengar i alla fall) som bara drar med en överstrykningspenna över årets alla veckor. Fast i Outlook då. Om det nu är vad som krävs för att få ledigt känns det ju som att oanade möjligheter öppnas upp, åtminstone i fantasin.

Hade hur som helst redan lagt in min önskade julledighet i Outlook, mest för att hålla de dagarna öppna eftersom det annars tenderar att ramla in mötesförfrågningar från både kreti och pleti. Planerar att vara ledig jetemånga dagar, från 19 december till 9 januari. Tänker att det kan vara lite gött att börja jobba igen en onsdag så blir det lite mjukstart. Planen är dessutom att, med vissa undantag som redan var bokade och inte gick att göra något åt, jobba typ 6-timmarsdag från och med nästa vecka och fram till julledigheten p g a har helt orimligt mycket komptid som måste plockas ut. LÄNGTET! Det är nästan så att känslan av MÖRV kommer av sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar