onsdag 28 november 2018

Let there be light and let the light be off grid pt 2

Den som har bra minne kommer kanske ihåg att vi satte en solcellspanel med belysning till hönshuset? Det var ju någonting som föll väldigt väl ut om jag får säga det själv (hade jag nu varit en INFLUENCER så hade inlägget följts av en massa "ni finner denna läckra panel HÄR och HÄR och HÄR och HÄR OCKSÅ om ni anger kod DRAÅTHELVETE2018 så får ni 10 % rabatt" men nu är jag ju dessvärre eller kanske snarare tack och lov inte det) och jag är fortfarande helt fascinerad av att man kan få en lampa att lysa av solsken allena. Ja, solen behöver inte ens lysa utan batteriet (till vilket lampan är kopplad) laddas även under gråmulna dagar. Så djävla fräckt om ni frågar mig. Den som kom på det borde väl få Nobelpriset i fan i mig precis allting.

Har nu fått FEELING för det här med solceller och har beställt belysning till carporten vedporten eftersom jag är lite trött på att hämta ved med en ficklampa i munnen, samt ett par ljusslingor för att eventuellt försöka skapa lite julstämning i den mörka trädgården. Solcellsdrivna då förstås. Ser fram mot detta helt sjukt mycket. Ser kanske inte lika mycket fram mot att förklara detta spontaninköp för min man eftersom han tycker att man ska fatta den här typen av beslut gemensamt. Det kan jag väl i och för sig hålla med om, men å andra sidan har han sagt att "man borde ha en lampa här" om carporten vedporten i cirka åtta års tid och det har ännu inte hänt någonting på den fronten. Och då är han ändå både snickare och elektriker.
Sedan tycker jag att det här med att sitta och kolla på grejer på nätet och jämföra priser tillsammans med någon annan kanske är cirka jordens tråkigaste syssla eftersom någon annan, oavsett vem det är, alltid läser allting hundra gånger långsammare än jag och utöver det ska tänka i omkring åttahundra år. Orkar ej med sådant. Snabba klick och snabba beslut, det är så jag jobbar. Nu blir det ljus här i vårt hus, hoppfarallanlej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar