onsdag 21 november 2018

Böcker, böcker, böcker

Plötsligt händer det. Att det rasslar till i kön på bibblan, den kö som man ställer sig i så fort det kommer en ny bok som man är sugen på att läsa. Bibliotek är ju kanske den bästa uppfinningen i hela världen, det är sen gammalt. Tyvärr är det många som tycker det och när jag såg att en av mina favoritförfattare, Elly Griffiths, hade kommit ut med en ny Ruth Galloway-deckare (ÄLSKAR Ruth Galloway och alla de andra karaktärerna) så var jag inte direkt långsam, men hamnade ändå på typ köplats 74. Det är ju rätt surt, men den som väntar på något gott, osv, och det är ju inte som att man inte har annat att läsa under tiden man väntar.
Men förra veckan, när jag var i Tyskland, då började helt plötsligt sms:en ramla in att jag hade böcker att hämta. Inte bara Den mörka ängeln av nämnda Elly Griffiths, utan även Kvinnan i fönstret (A.J. Finn), Saknad, förmodligen död av Susie Steiner och Träskkungens dotter av Dionne Karen, tre andra böcker som jag stått i kö för rätt länge. Typiskt att det ska hända när man är iväg och inte kan kasta sig iväg till bibblan pronto. Fast det kan man sällan ändå. Dessa efterlängtade sms brukar av någon anledning komma på tisdagar, och bibblan i vår lilla by har bara öppet tre eftermiddagar i veckan och tisdag är inte en av dom. Så det hade ju inte hjälpt hur mycket hemma jag än hade varit.

I måndags var det dock jag som var där och hämtade. Nu är problemet att jag bara vill vara hemma och läsa. Definitivt inte jobba, men tyvärr drunknar jag i jobb just nu. Vill heller inte ha gäster i helgen som kommer, men antar att det inte är riktigt ok att ställa in något som varit planerat sedan länge för att man hellre vill tillbringa sin lediga tid med Ruth Galloway och vara med på någon rättsarkeologisk happening i Italien? Fan! Ska livet behöva vara så här?

4 kommentarer:

  1. Jag har köpt en läsplatta på Adlibris och lånar böcker genom att ladda ner böcker till den. Känslan är lik att läsa i bok för sidorna ser ut som bok sidor. Många böcker kommer som e-bok på bibblan samtidigt som jag läser om dem i typ dn.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag brukar ladda ner e-böcker till telefonen, jättesmidigt! Telefonen har man ju alltid med sig så då kan man passa på att läsa lite när det kommer en död punkt. Dock är i alla fall mitt bibliotek/min kommun rätt söliga med att köpa in e-böcker, de kommer absolut inte samtidigt som recensionen...men så är det kanske på landet :D

      Radera
  2. Ååååh nu blev jag avundsjuk på dig. Jag är inne i en period när ingenting jag läser riktigt funkar. Alla böcker jag lånar känns halvtrista och ointressanta. Men du har ju lånat toppenböcker! Jag har läst alla utom senaste om Ruth. Dags att reservera uppenbarligen. Den borde ju ta mig ur den här lässvackan. Visst?

    SvaraRadera