måndag 7 mars 2016

Prokrastinerar ihop en lista istället för att ägna mig åt filosofi

Nyss tände jag en brasa för att ha det lite mysigt och ombonat när jag sitter här och mödas med filosoferna från helvetet. Tyvärr hade någon, gissningsvis jag, i ett anfall av ystert övermod, slängt in en massa papper (utropandes: "tjoho, jag behöver ALDRIG MER HÅLLA PÅ MED DETTA") i kaminen som nu låg där som en klump bland det andra som skulle brinna och som först inte ville låta sig tändas och sedan vällde det in en massa rök. Så nu har jag fått ha fönstren öppna på tvärdrag för att vädra ut känslan av att befinna sig på en nikotinmättad 70-talsfest, och hur mysigt och ombonat blir det då i vardagsrummet i början av mars när termometern står och blygs på nollan? NOT SO MUCH, kan jag upplysa om.

Nä, men jag prokrastinerar. Har ätit lunch och läst bloggar. Hos Pernilla hittade jag en lista, och jag kan ju inte se en lista utan att tvångsmässigt vilja fylla i den, så nu kör vi:

Nämn något som gjorde dig glad igår: Spårträning med hundarna!
Vad gjorde du kl 08 i morse: I vanliga fall skulle jag ha svarat "jobbade", men jag är ledig! Så klockan 08 i morse satt jag nog fortfarande och slöade vid frukostbordet.
Vad gjorde du för 15 min sedan: Bar in ved och vädrade ut rök.
Det sista du sa högt: "Bra, duktig" (till någon av hundarna som gjorde ett trick för att få ett tuggben).
Det senaste någon sa till dig: "Sov gott" (igår kväll)
Vad har du druckit idag: Juice, te och kolsyrat vatten.
Vad var det senaste du åt: Lunchlåda med spaghetti och köttfärssås, sallad och en bit nätmelon.
Vad var det senaste du köpte: Apelsiner, auberginer och ananas. Köper bara saker på A. Haha, nä, skojar bara, men det slumpade sig visst så.
Vad är det för färg på din ytterdörr: Flagnande brun.
Vad är det för väder hos dig nu: Först var det mulet, sedan sken solen, sedan regnade och haglade det, sedan blev det solsken och nu är det mulet igen. Rena aprilvädret om ni frågar mig.
Godaste glassmaken: Choklad.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Attraktion, kanske. Kärlek, nej.
Sover du tungt: Nej, är tyvärr väldigt lättväckt.
Drömmer du mardrömmar: Inte så ofta skräckfilms-mardrömmar, däremot drömmer jag ofta långa röriga drömmar där det händer en massa saker som jag inte kan kontrollera men som jag ändå måste försöka styra upp, vilket gör att jag nästan är tröttare när jag vaknar än när jag gick och lade mig. Hade nästan föredragit en snabb och effektiv styckmördarmardröm framför de här Sisyfosarbetena.
Favoritklädsel: Narkotikajeans och nån slafsig tröja.
Favoritlåt just nu: We go home, Adam Cohen.
Vad ser du om du tittar till höger: Kaminen och veden.
Vad gör dig glad just nu: Att jag är ledig idag. Att våren är i antågande. Att livet just nu flyter på någorlunda.
Vad ska du göra härnäst: Försöka komma igång med hemtentan från helvetet.
Höger- eller vänsterhänt: Ambidexter.
Humör just nu: Lite stressad, men vid gott mod.
Favoritgodis: Choklad.
Kläder just nu: Narkotikajeans, vinröd stickad tröja som liknar den som Harry Potter har på sig i någon av de första filmerna, raggsockor. 
Sommarplaner: Inga speciella än, har inte ens bestämt när jag ska ha semester. Är för övrigt rätt nöjd med att bara vara hemma. Globetrotterpoäng=0.
Hur många kuddar sover du med: Tre.
Spelar du något instrument: Gitarr till husbehov, kan dock nästan bara jesusackorden men det är inte så begränsande som man skulle kunna tro. Sen kan jag plocka ut melodier på piano, men det är väl inte riktigt att "spela" känner jag.
Morgon- eller nattmänniska: Morgon. De gånger jag är vaken efter 22.00 är lätträknade.
Vad är viktigast för dig: Kontroll på läget.
Är du kittlig: Nej, inte speciellt.
Snarkar du: Det händer säkert?
Stjärntecken: Lejon. Dominant och härsklysten som få. Haha.
Äckligaste insekten: Jag får väl svara "geting". Tycker inte den är äcklig, men det gör ju sabla ont att bli stucken. Löss är väl inte heller något man längtar efter att umgås med. Vill ta tillfället i akt att påpeka att fästingar INTE ÄR INSEKTER. Inte spindlar heller. Hejdå från besserwissern. 
Längtar du mest efter just nu: Att filosofi-hemtentan ska vara inlämnad och godkänd. Det lär ju inte hända om jag sitter här på röven och prokrastinerar, så jag får väl ta tag i den nu. Slit och släp, suck och stön.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar