torsdag 3 mars 2016

Nya världar möts

Igår var jag på thaimassage för första gången i mitt liv och var väldigt peppad på denna AVKOPPLANDE UPPLEVELSE. Kände mig dock rätt mycket som en karaktär i Trettio grader i februari, vilket kanske inte riktigt var målet men det var ungefär lika deppigt till en börja med. Kom dit, innanför dörren stod en stadig karl med rötter i Balkan och dividerade i upprörda och högljudda ordalag med thailändskan om att han ville kopiera hennes hyresavier så att han skulle kunna visa upp dom för a-kassan. Eller vad han trodde var a-kassan, allt var väldigt oklart även om thailändskan senare kände sig manad att återberätta alltihop för mig i en ursäktande ton, men det fanns liksom ingen rim och reson i någonting och luktade lite mygel och maffia om jag ska vara ärlig. Men han hörde ju inte dit, så det räknas väl inte.
Sen sa jag att jag hade bokat tid för massage. Det hade thailändskan ingen aning om (fast jag hade fått bekräftelse på sms), men det var inga problem, försäkrade hon. Fast hon hade lite ont i axeln, så det skulle vara "någon annan" som masserade istället. Blev inföst bakom ett draperi och fick klä av mig och lägga mig på en massagebänk. En cd med gnällig österländsk musik drog igång, tassande steg hördes när "någon annan" gjorde entré och ett tu tre så var det fyra (4) flinka thailändska kvinnohänder som knådade, vilket nästan kändes som en utomjordisk upplevelse. Men lika raskt försvann den ena, gissningsvis den med onda axeln, och den andra, som jag alltså inte ens visste hur hon (eller han/hen, det var kanske en LADYBOY?, källa: Trettio grader i februari, och på tal om det, kan inte han Glenn bara STÅ FÖR att Oh är en man om han nu älskar henne/honom så mycket? Så sjukt störigt) såg ut. Inte ett ljud sa hon heller, den här "någon annan", och när hon ville kommunicera så var det med en knackning på axeln så diskret att jag inte fattade om det var av misstag eller rent av en del av behandlingen.
Efter en stund kom det in någon utifrån och in i rummet bredvid. Det som bara var åtskilt från rummet jag låg i med ett tunt draperi, som dessutom bjussade på en decimeterbred glipa för den som ville se vad som försiggick på andra sidan väggen. Och jag är väl inte pryd SÅ, men jag tyckte väl inte heller att det kändes jätteokej att ligga som en strandad valfisk till allmän beskådan. Dessutom kändes det väl inte så himla avkopplande att de i andra rummet satt och snackade, prasslade med påsar och öppnade PET-flaskor med kolsyrat innehåll i min AVKOPPLANDE UPPLEVELSE. Hon som masserade sa dock inte ett knäpp förutom ett "thank you" som tydligen kan översättas med "nu är jag klar, du kan klä på dig", vilket jag fick gissa mig till grundat på att hon försvann bakom en stängd dörr och sedan inte kom tillbaka.

Ja, där blev man några hundra kronor fattigare men en erfarenhet rikare. Men massagen var skön och inkluderade även händer och fötter. Alltså FOTMASSAGE. Mmm. Om jag hade varit miljonär, eller åtminstone en karaktär i Jag, Claudius, så hade jag kunnat ha en slav som bara satt och masserade mina fötter. Men det är kanske lite omodernt.  Det skulle ju i så fall vara enda orsaken att avstå menar jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar