lördag 26 mars 2016

Aj lajk påsk

Påsken har i år verkligen levererat så här långt. Skärtorsdagen gick åt till att städa, för det gör vi ju på torsdagarna i det här hemmet, och sen åt vi tacos, drack vin och kollade på Vinyl. Gillar verkligen den serien även om jag höll på att smälla av över pilotavsnittet som var tvåhundra år långt. Men den tog sig, och det är ju både snygga miljöer och sex, droger och rockn'roll i varenda scen, så kan man göra annat än gilla?
Igår var det långfredag som inleddes med en superlång taxpromenad. Sen råkade det ju även vara våffeldag, så fram åkte det mytomspunna våffeljärnet som någon av de 3½ läsarna kanske kan dra sig till minnes, och så gräddades och åts det våfflor så det stod härliga till. Efter det var tanken att jag skulle sätta mig en stund med HEMTENTA I PEDAGOGIK, och det gjorde jag. Dock kändes det lite trögt, så jag hällde upp ett glas vitt för att komma i den rätta luddiga sinnesstämningen. Det gjorde jag! Djävlar vad orden flöt till i takt med att promillehalten i blodet steg. Tur att kursen slutar i sommar, annars får jag kanske tillbringa semestern på Nämndemansgården. 
Ja, sen lagade jag mango chutney-gratinerad kycklingfilé med mandelpotatis och blomkålspuré som var TO DIE FOR, och så kollade vi på ett par avsnitt av American Horror Story, den säsongen som handlar om voodoo och som kanske är den bästa hittills.

Idag är det alltså påskafton. Solen skiner och vårkänslorna flödar. Har gått en superlång taxpromenad till, och sedan grejat lite i trädgården. Sitter nu här med jord under naglarna och mår som en drottning. Mitt enda aber är väl en vattenblåsa under ena stortån som är i storleksordningen, och nu varken skämtar eller överdriver jag, som en Ahlgrens Bilar-bil. Har precis punkterat den, det påstås att man inte ska göra det med vattenblåsor men det har jag alltid gjort, för vad ska man annars göra? Låta dom vara? Ni kan ju själv prova att trava omkring med en Ahlgrens Bilar-bil under tån, jätteobekvämt är det. Tar då hellre lite smärta (googlade nu, och anledningen till att man inte ska sticka hål på blåsor är för att man då riskerar att det blir infektion, men det har jag aldrig varit med om (PEPPAR PEPPAR) och jag är i princip världsmästare på skoskav).

Ja, det kanske inte låter så djävla hålligång, men för mig är en sån här tillvaro perfekt. En gång i tiden var påsk kanske synonymt med fest och hålligång, men det var ungefär samtidigt som dinosaurierna dog ut, och sen dess är det bara LEDIGHETEN jag suktar efter.
Nu vankas det snart eftermiddagskaffe i den här behagliga pensionärstillvaron, och sen ska jag väl plita lite till på hemtentan. Ikväll tänkte jag göra nån variant på Shepherd's Pie med vad som är kvar av tacofärsen under ett täcke av potatis och jordärtskocka och så lite parmesan och nymald svartpeppar på det. AAAH. Det kommer att bli så svinigt gott.  



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar