måndag 14 mars 2016

Bryter för lunch

Idag är jag ledig, och nu djävlar ska det skrivas hemtenta. Har hittills hunnit med att a. gå långpromenad, b. svära jättehögt rakt ut i luften för att jag inte fick till ett blockcitat i texten, c. äta lunchlåda med pulled beef och potatis-och-jordärtskocksmos, broccolipuré och brysselkål som var TO DIE FOR. Om man gillar den sortens mat alltså. Jag är ju av uppfattningen att allt som innehåller någon form av kål = toppen. Eller ja, jag kan väl i och för sig leva utan de trista barndomsminnena av blaskig kålsoppa, sladdriga kåldolmar och kålpudding som dryper av fett. Men i övrigt så. Nu dricker jag te och ska strax ta tag i den där djävla hemtentan igen. Jag har alltså fått ihop litegrann. Kanske 1½ A4. Har ljugit och sagt att min samhällssyn är formad av Karl Marx dialektiska materialism. Det är inte sant, men han är den trökgubbe som är lättast att begripa sig på, och det låter väl bättre än att säga att man inte har en djävla aning om någonting. Det lär väl åtminstone inte vara straffbart? Ja, man vet ju aldrig när högervindarna blåser snålt och det går spöken runt i Europa. MOHAHAHA.

Det är lite vår i luften idag. Inte soligt, men det är någonting med ljuset. Kom på mig själv med att längta efter sommaren, när trädgården är lummigt inbäddad och man kan komma hem från jobbet och gå ut och slänga sig raklång på gräsmattan och slumra en stund. Hade kanske inte funkat i en vanlig villaträdgård med insyn, då hade väl grannarna trott att man tagit en överdos heroin och ringt 112 och så hade man yrvaket fått avfärda ambulansen och skämmas ögonen ur sig. Att bli ertappad med att sova på dagtid är uppenbarligen något av det skamligaste man kan råka ut för. 
Funkar heller ej om man ska läsa tusen poäng på distans samtidigt som man ska jobba heltid. Ytterligare ett skäl till att längta efter sommaren, för då är alla distanskurserna slut och man behöver inte ha inlämningsuppgifter och hemtentor och fan och hans moster hängande som djävla OK över sig. Fattar inte varför jag ens ger mig in i det, men jag genomgår väl någon slags kris. Blä. Nä, nu ska jag svamla vidare om pedagogiskt piss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar