måndag 21 december 2015

Krimsigare krams, längre långdans och raskare räv på isen

"Det låter inte direkt som att du skriver på din hemtenta", påpekade min man lite kritiskt igår eller när det var när jag skulle blogga om min bioupplevelse. Och det hade han ju rätt i. Att blogga om Star Wars-filmen ger ett flöde i skrivandet, fingrarna går som lärkvingar över tangentbordet och det knattrar som om det föll ett medelintensivt vårregn mot en fönsterruta. Men när det kommer till att pressa fram fyra A4-sidor om MAKT så låter det mer som om det regnar in, eller kanske som en kran som står och droppar. Ett plupp var sextionde sekund eller så. Man kan bli galen för mindre. Det är så satans tråkigt. Eller intressant på ett sätt, men det här att bara rapa upp vad andra tyckt och pressa in referenser i var och varannan mening är inte så himla inspirerande om ni frågar mig.

Nu borde jag skriva om makt, men jag o-o-o-o-rkar inte. Är svintrött, men det får man väl vara när det är vintersolstånd och det fan i mig hinner bli mörkt innan det ens har hunnit ljusna. Med avseende på julen är det annars fridens liljor. Har hört om flera som ska in till stan idag och "fixa det sista", men det berör ju inte mig eftersom jag är klar med allt som går att förbereda sedan länge. På onsdag är jag ledig och då ska jag göra köttbullar, garnera ägghalvor och koka kola. Det tar kanske ett par timmar allt som allt, så det känns inte som att adrenalinpåslaget behöver bli sådär enormt. Hade jag däremot varit tvungen att ge mig in till stan och stångas med panikslagna vet-inte-vad-jag-ska-ha-människor så hade jag nog fått fira jul på mentalsjukhus, och julen skulle med all säkerhet vara ända ut till påska.

Nä. MAKTEN skriver inte om sig själv, så nu får jag väl staga upp korpgluggarna med tandpetare och försöka åstadkomma några rader. Senare ikväll är det nämligen Best Of Bonde Söker Fru, och det får man ju verkligen inte missa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar