tisdag 1 december 2015

Deck the halls

Helgen svepte förbi, och så gjorde även stormen GORM. Låter ju mer som en ramsa för småbarn, storm, Gorm, men det var väl ingen lek på sina ställen. Vi klarade oss dock rätt så helskinnade, tror de här 15 centimetrarna blötsnö som föll tungt helgen innan gjorde grovjobbet och knäckte alla träd som redan var lite klena. Vi fick inte ens ett strömavbrott, och då är man fan i mig lyckligt lottad när man bor på vischan.

Är lite besviken på säsongsavslutningen av "Bron". Vem mördaren var hade jag ju redan räknat ut för rätt många avsnitt sen, men det var ju ändå rätt spännande. Och det var ju bra att det i alla fall inte var Henrik som hade tagit sin fru och sina barn av daga à la Shutter Island (eller, det vet vi ju i och för sig inte än, men tror inte Saga hade pallat med ytterligare en mördarkollega faktiskt), men det här med mordet/självmordet på hennes mamma då? Att någon planterat ut teknisk bevisning, programmerat hennes dator så att den skulle skicka mail vid en viss tidpunkt och hela det här mystiska med att Sagas morsa sprang som barn i huset på polisstationen och konfererade med Linn titt som tätt? Det fick man ju inte veta ett piss om. Och jag hade nog ändå velat ha en liten påhälsning hos Martin i fängelset, men det blev det ju ingenting med. Läste i och för sig att Kim Bodnia, som spelade Martin, inte var nöjd med hur hans karaktär hade utvecklats och att det var därför han hoppade av fortsatt medverkan, men ändå. Ett litet gästspel hade väl inte varit för mycket begärt?

Har nu börjat kolla på "Modus" på TV4 Play. Där är det ingen reklam så varje avsnitt som hade tagit en timme i verkligheten tar bara drygt 40 minuter, vilket gör att man utan att skämmas kan plöja ett par per kväll. Frågor som dykt upp är dock:
1. Han, mördarkillen som bor i en husvagn mitt ute i skogen och som livnär sig på roadkill och badar i en isvak. Varifrån kommer strömmen till husvagnen?
2. Varför kan ingen sticka åt Melinda Kinnaman ett djävla lypsyl? Hennes läppar är ju så torra att det är plågsamt att se. Och VARFÖR måste i princip varenda kvinnlig polis som skildras i film/tv se ut som en djävla fotomodell? Efterlyser en blekfet småbarnsmorsa med påsar under ögonen och lite humor. En kvinnlig polis som inte är fotomodellsnygg är nämligen alltid, utan undantag, en iskall BITCH. En karl kan ju däremot få vara lite luggsliten utseendemässigt, med pondus och rondör och då är det bara charmigt.
3. Varför visar man alltid föräldrar i allmänhet och föräldrar till barn med diagnoser inom autismspektrat i synnerhet när de sitter och klappar och kramar och pussar och gullar med sina ungar till förbannelse? Nu känner jag ju inte ALLA barn med störningar inom autismspektrat, men rätt många är ju såkallat utåtagerande och uppskatter inte alls att sitta stilla i närhet och med intensiv kroppskontakt speciellt mycket. Känns som att kriterierna för att vara en bra förälder ska illustreras med att de ska klänga på sina ungar varje ledig stund (och sedan jobba med brottsfall, riskera det egna livet samt utsätta ungarna för livsfara lite mellan varven).
4. Det känns jättekonstigt att se Kurt Wallander hasa omkring i morgonrock och snäsa av poliser med att "det har inte du med att göra" när de försöker bedriva en mordutredning. Sorry Krister Henriksson. En gång Wallander, alltid Wallander.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar