tisdag 2 december 2014

No remorse

Seriöst, idag sa en person i min relativa bekantskapskrets att det är fan bara i Sverige som det finns en massa tiggare överallt, underförstått på grund av att eftersom Sverige "bara daltar" och med andemeningen att socialförvaltningarna är som Joakim von Ankas djävla kassavalv där det liksom är fritt fram för alla och envar att gå in och hämta en påse pengar*. Alltså liksom VA? Nu är jag ju inte känd som århundrandets globetrotter precis, men man behöver ju inte vara släkt i rakt nedstigande led med Albert Einstein** för att räkna ut, att om det finns "många" rumänska tiggare i Sverige, hur djävla många finns det då inte i till exempelvis...Rumänien? Personen ifråga erkände dessutom lite senare och helt utan omsvep att hen "inte hade en aning om hur det funkar på soc". Nä, kanske är det det som är problemet? Folk "vet" eller tycker sig veta hur saker fungerar och så har de inte en djävla susning om någonting och skulle inte känna igen portalparagrafen i socialtjänstlagen om den så kom inpromenerande med en kopp kaffe i handen. Däremot går det alldeles utmärkt att sprida det man "vet" som "sanning".
Folk är så dumma. OCH lata. Orkar fan inte med folk. Känner att jag vill gå loss på vem som helst som fortsättningsvis inleder en mening med "dom säger att..." och att de ska få dö skrikande.
* Det var kanske en extremt dålig liknelse eftersom Joakim von Anka är typ snålast i universum, men alltså, att pengarna bara ligger där tillgängliga och att det bara är att förse sig. Som Joakim von Ankas kassavalv när Joakim von Anka blivit senildement, vårdas på hem och inte fattar någonting då.
 
**Tycker fortfarande det är jättejätteroligt med Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann där Albert Einstein har en jättekorkad bror som heter Herbert Einstein. Men ja, det hör ju förstås inte riktigt hit. Måste bara ha med något kul för att inte bryta ihop helt. Har dessutom lyssnat på SD:s presskonferens om budgeten och det gör ju inte den här dagen festligare precis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar