torsdag 25 december 2014

Ho ho ho

Idag ska julen firas med föräldrar och barn och barnbarn, ty vi gör inte mycket väsen av den 24 december i den här familjen. Det lär inte bli mycket väsen av idag heller, men lite. Har stekt en årsförbrukning köttbullar och gjort äggen. Dekoration av ägg är liksom min grej, i år blev det med majonnäs, grönkål, tomat och dill. Och värpta av glada höns som går ute och pickar på en gård inte långt härifrån (viktigt).

Igår började vi titta på Pretty Woman. Oklart varför. Skulle en prostituerad kvinna som lever på glid i samhällets utkanter vara så glad och oförstörd och fräsch som Julia Roberts karaktär? SKULLE INTE TRO DET VA.

Har även läst ut Bridget Jones tredje dagbok, Mad about the boy av Helen Fielding. Gillade den inte. Eller Bridget Jones är väl lite charmigt tokrolig sådär, men jag gillar inte budskapet, att meningen med livet är att till varje pris fånga en man, och att vägen dit tvunget ska kantas av bantning, vaxning, klädinköp och allmänt göra sig till, plus att manskaraktären tydligen alltid måste vara sådär manligt trygg och säker och kan med ett charmigt småleende ha överseende med att kvinnor generellt är en flock vimspottor som inte klarar av någonting utan att toka till det.

Så nä. Det var inte dagens boktips från mig. Nu ska jag instagramma årets ägg. God jul.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar