torsdag 18 december 2014

"Du är inte min talman"

Alltså, det här:




Är ju bara så djävla bra. Likaså uppföljarna "Shalom herr talman" och han som inledde sitt anförande med att säga "herr talman" på nordsamiska. Go go go!

Och vad är det för övrigt för djävla trams att man måste inleda sitt anförande med "herr talman"? Det är förvisso inget som SD har hittat på utan har väl varit så sen urminnes tider, men det är ju ändå 2014 nu. Känns ju helt mossigt och låter som om man levde i en tid där gemene man skulle stå med mössan i handen och bocka för "patron" och "skolläraren" och "klockaren" och allt var det var. Väx upp.

Sen är det så här: Det snackas om att man ska "respektera demokratin" (kommer ofta som ett argument så fort någon tycker någonting dåligt om SD). Men Adolf Hitler blev ju också vald i ett demokratiskt val, och enligt min världsåskådning så var Goda Människor™ alla de som på olika sätt protesterade eller motsatte sig detta och den politik som fördes, trots att de riskerade obehagliga repressalier och till och med livet. De riktigt ondskefulla var förstås de som aktivt arbetade för nationalsocialismen på olika plan, men, observera följande, de nästan lika onda var alla de som lät allt detta hända runt omkring sig, de som intalade sig till övertygelse om att Hitler var bra för Tyskland och att Auschwitz nog bara var en korvfabrik. I demokratins namn? Okunskap? Bekvämhet? Vet ej, men det ska fan inte behöva hända en gång till. Sådär, nu är det sagt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar