måndag 8 december 2014

Fascister

Jag är inte socialdemokrat. Men så socialdemokratisk som jag har känt mig den här hösten har jag nog aldrig förut känt mig. Tycker genuint synd om Stefan Löfvén, även om jag inte är sosse så tycker jag ändå att han verkar vara en hyvens typ. Snäll, liksom. Och så tycker jag generellt att det är FÖR DJÄVLA DÅLIGT av alla att man inte skulle kunna samarbeta kring budgeten istället för att låta SD sitta där och malla sig i vågmästarposition och säga nej till allt som inte faller dom på läppen.
Och så det här uttalandet då (av Magdalena Andersson, men som Löfvén har ställt sig bakom), att SD är ett nyfascistiskt parti. Jamen det är dom ju. Fast det där med "ny" fattar jag inte riktigt, tycker det är samma gamla unkna åsikter som man känner igen från förr. Byt ut "muslimer" mot "judar" som roten til allt ont här i världen och hela retoriken stinker Tyskland och trettiotal lång väg.
SD gnäller och känner sig allmänt kränkta över uttalandet  och Jan Björklund (fp) tycker att man ska vara "varsam med orden". Det tycker inte jag. Jag tycker att man ska kalla saker vid sina rätta namn. Man kan dekorera en bajskorv med bladguld, men den är ändå helt full av skit.
Sådärja. Nu var det sagt.

1 kommentar: