torsdag 11 december 2014

Men ja! En lista, den snor jag

Hittade en lista som just nu cirkulerar omkring lite varstans. Den här var lite konstig, men vi kör:

1.) Hur kommer jorden att gå under?
OJ! Har inte en djävla aning, men antagligen blir det som en konsekvens av det idiotiska i att bygga in sig i ett tänk att ökad levnadsstandard måste bygga på konsumtion av ändliga resurser. Alltså inte pang-bom-jättesmäll-nu-är-alla-döda utan ett långsamt borttynande.
2.) Hur ser ditt liv ut 2035?
Om lite drygt 20 år alltså.  Då är jag 67 (!), förhoppningsvis en glad och frisk pensionär som dräller omkring i skogen med ett gäng glada och friska taxar. Antingen bor jag och min man kvar här, eller kanske ännu mer ute-på-landet på typ en avstyckad gård. Med lite får och grisar och höns att gå och pyssla med om dagarna. Eftersom vi har jobbat och sparat och gnetat och betalat av våra lån är vi skuldfria och lyckliga och kan ha en hyfsad levnadsstandard.
3.) Dina tankar om städhjälp?
Jag anlitar ju en fönsterputsfirma för utvändig puts av fönster eftersom ALLA våra fönster sitter så att man inte kan putsa dom utvändigt utan att man måste stå på stege, vilket blir dödsstöten för försöket att ta sig över den där tröskeln som fönsterputsning i sig innebär. Hatar fönsterputsning så till den milda grad, hatar dessvärre också skitiga fönster. Så jag måste ju säga att jag är FÖR städhjälp eftersom den där fönsterputsarfirman lyfter av ett stort ok av dåligt välbefinnande (p g a skitiga fönster och den där jobbiga känslan av att man verkligen borde men ändå inte orkar eller hinner ta tag i det). Och det är väl bra att städningen så att säga blir vit, så att folk kan jobba under hyfsade arbetsvillkor och inte myglas undan i något svartjobbsträsk och stå utan pension och försäkringar och sånt. Skulle däremot nog inte få för mig att anlita en städfirma inomhus, mest för att jag känner att jag inte är riktigt bekväm med att ha främmande människor som rafsar omkring bland mina/våra privata saker. Inte för att vi har något att dölja SÅ, men ändå.

4.) Vem skulle du gifta dig med, ligga med och döda – Stefan Löfven, Anna Kinberg Batra och Annie Lööf.
Det enda som var lätt var vem jag skulle döda (ja, i tanken då), det blir Annie Lööf. Tycker hon verkar vara en djävulskt obehaglig person som jag blir lite rädd när jag ser eller hör. Sen tänkte jag spontant att jag ska gifta mig med Stefan Löfvén, för han verkar vara en snäll människa som går att föra ett intelligent samtal med. Men då blev jag plötsligt tvungen att ligga med Anna Kinberg Batra, och att gå till sängs med en moderat var väl inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Men OKEJ då, men det får bli en snabbis (har i och för sig inget direkt sug efter att ligga med Stefan Löfvén heller. Vårt äktenskap blir helt platoniskt).

5.) Du ska skriva en kontaktannons i tidningen på 30 tecken (mellanslag ej inräknat) – hur ser den ut?
Surprise me. 

6.) Vilket är ditt favoritinlägg på din egen blogg?
Ett gammalt. Spelar ingen roll vilket inlägg jag läser, jag tycker ändå att jag skrev helt genialt förr och nu: rätt så medelmåttigt. 
 
7.) En liten text på temat ”om jag lämnar dig nu” – kan handla om Sverige, en stad, en partner osv.
Om jag lämnar dig nu: har inga sådana planer alls faktiskt. Jag vill inte skiljas, inte flytta, inte byta jobb: kort sagt så är jag nöjd med det jag har och vill inte lämna något av det. 
8.) Vad tror du kommer att hända 2015?
Min förhoppning är att vi slutför ett renoveringsprojekt som är något av en neverendingstory här hemma.
9.) Vad vill du ska hända 2015?
Ingenting speciellt så. Att ingen jag känner ska drabbas av sjukdom, död eller någon övrig misär, kort sagt: alla ska ha det bra. Sen hade det väl inte gjort direkt ont om det hade rasat in en lottovinst som gjorde en ekonomiskt oberoende för resten av livet. Jag gillar mitt jobb, det är inte det, men jag gillar ännu mer att inte jobba.
10.) Vem i din familj/på ditt jobb/av dina vänner vet om att du bloggar och vad tycker de om det?
Nikky. Och min bror. Barbie. Några på jobbet, men jag tror ingen utom Nikky läser här längre? Jag har väl blivit för tråkig, hahaha.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar