fredag 19 december 2014

Mättjan

Idag bestämde vi att vi skulle unna oss lite lyxfrukost på jobbet eftersom det var fredagen innan jul. Äggröra, bacon, gott bröd, ost och skinka stod därför uppdukat och var bara att börja glufsa i sig. Vilket alla gjorde. Kan ju säga att anstormningen till och trängseln vid mikrovågsugnarna var alldeles otroligt beskedlig när det några timmar senare var dags för lunch. Alla var helt enkelt fortfarande proppmätta. Som om det inte vore nog med det kom någon leverantör förbi och langade av en tårta i storleksordningen XXL med önskan om en god jul.

Tårta brukar ju vara en stämningshöjare. Men idag var det ingen som så mycket som lyfte på locket för att sondera terrängen. Alla var äckelmätta. "Vi får ta den på eftermiddagsfikat", sa Magnus tappert. Hur det blev med den saken vet jag dock inte eftersom jag slutar innan denna händelse.

Är fortfarande äckelmätt. Måste ut i skogen och powerwalka nu, för ikväll kommer barnbarnen och det sammanfaller så olyckligt med att Sverige ska möta Norge i semifinalen i handbolls-EM. Tänkte muta dom med popcorn och skumtomtar så att jag får tv-tid och då KAN det hända att det slinker ner en näve i undertecknads foderlucka också. Vi får väl se hur länge man stär sig på lyxfrukost och lunchlåda med pulled beef, potatismos och brysselkål. Länge, förutspår jag i detta nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar