söndag 27 juli 2014

Rubriken som smälte bort

Skulle vilja skriva något kul och spirituellt, men det är ju Så. Djävla. Varmt. Ursäkta, men jag orkar inte. Sol och blå himmel dag ut och dag in och så hett och klibbigt att man knappt förmår något annat än att sitta i skuggan och flämta. Nu är vi ju lyckligtvis begåvade med en osedvanligt skuggig trädgård så möjligheterna att ligga på en filt och löka sig med en deckare och något kallt att dricka är oändliga dessa dagar.  Fast man tröttnar uppenbarligen på det med. I alla fall jag. Har nästan börjat längta efter höst redan, eller i alla fall sval krispig luft och möjligheter att företa sig någonting utan att starta en svettfest utan dess like.

Nu ska jag äta glass, Ben&Jerrys Caramel Sutra som är to die for. Egentligen tänker jag mig att jag inte gillar Ben&Jerrys (SKÄMT. Allt deras är ju asgott), eftersom det är så dyrt. Över femtio spänn för en liten bytta glass. Fast å andra sidan betalade jag utan att blinka 20 spänn för en djävla glasspinne idag och den var ju uppäten innan vi ens hade kommit till bilen utan att ha lämnat några bestående smakintryck. Då är det ju en bättre investering att köpa en något större mängd svingod glass, kilopriset måste ju ligga på ungefär samma tycker man, och en sån där bytta kan man ju ändå dela upp på tre eller fyra portioner, beroende på dagsform och hur mycket karaktär man har just för stunden. Skulle mycket väl kunna smälla i mig en hel sån bytta i ett svep, men det är jag för snål för.

Man skulle köpt aktier i glass istället. Mina går det inte så bra för. Eller, de gjorde ju ett DJÄVLA lyft efter några dagar och hade plötsligt ökat 28 % i värde och jag kände mig som världens haj. Men nu dalar de sakta som löven eller snöflingorna i Diamonds And Rust. Antar att man skulle ha sålt då, när de peakade, och sen använt vinsten till att köpa nya och sen sälja när de går upp och på så sätt bygga ihop några nätta miljoner. Men orka. Och sen tycker jag ju faktiskt att det är omoraliskt med aktier, undantaget på företag där jag själv jobbar, så det blir ingenting med den saken. Någon djävla ordning får det väl ändå vara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar