torsdag 24 juli 2014

Hotter than hell

Så varmt det är, hörni! Man orkar ju liksom ingenting.  Eller det blir i alla fall inte så mycket internet. Men imorgon är det den tjugofemte, så jag får väl öva mig på lite internet idag så att jag åtminstone kan betala räkningarna. Sitter under ett träd i trädgården och slösurfar. Det låter jätteidylliskt och hade varit det också om det inte hade ramlat ner små bladlöss stup i kvarten. De gör ju ingen skada så, men det kliar när de kryper omkring på en. Och jag blir galen av kli, det räcker med soleksem och myggbett.

Det händer inte jättemycket. Någon hade i alla fall satt upp en varningsskylt nere på macken för ett tag sedan. Vet ej vem som ska bli varnad, mackägarna eller kunderna. Men det är väl det närmaste dramatik vi kommer.



Idag tog jag en sväng med min fantomcykel. Fick syn på en häst som kan ha varit cirka det sötaste jag någonsin sett.


I måndags tittade jag på snål-tv-programmet på femman. Har fortfarande inte fått ett enda spartips värt namnet, men så är jag ju också rätt proffsig när det kommer till att vara snål. Den där familjen som sparade en lön varje månad och som berättade hur man kan spara pengar i hemmet genom att köpa begagnat...gäsp. Vi har knappt en pinal som inte är köpt på loppis eller Blocket eller är ärvd, fådd, hittad eller snodd (preskriberat of course) så det är ju liksom inget nytt under solen. Och den här donnan som sminkade sig i affären och köpte kläder till en dejt på öppet köp och sedan lämnade tillbaks dom nästa dag och som tyckte att "killen ska bjuda" och uppförde sig som om hon satt inne med nycklarna till århundradets spartips i och med detta beteende, hon var ju bara för pinsam. Femtiotalet ringde och ville ha tillbaks sina könsroller liksom. För att inte tala om den där lama killen som bara halade upp plånboken. Jisus vad pinsamt. Eller han den där snål-Svenne som sprang runt till alla grannar och lånade allt mellan himmel och jord och tyckte att han är jordens mest sparsamma person. Tur man inte har honom som granne. Eller man. Såg ni förresten när han skulle slå personligt rekord i snabbduschande i förra avsnittet, då tvättade han ju bara överkroppen. Det duger ju inte.
Och hon den här gratisgrej-bruttan från Blekinge som sprang på loppis och köpte Tupperware som om det inte fanns någon morgondag, hon är ju inte slug. Hon är ju inte ens sparsam i sinnet utan bara besatt av att få tag i grejer för så lite som möjligt. En dröm för konsumtionssamhället. Nä, tacka vet jag Peter som lagar gummistövlar med cykelslang och återanvänder dammsugarpåsar. Han har i alla fall det rätta tänket. Även om han verkar lite väl manisk emellanåt, men det är kanske bara är tv som har klippt ihop det så.

Mm, det var väl vad jag hade att säga för stunden ungefär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar