måndag 14 juli 2014

Och ibland blir jag själv överraskad

Jaha, men det går väl SÅDÄR bra just nu. Åkte till Telia för att säga upp den fasta telefonin. Cyklade dit (3 mil) och kände mig väldigt ekonomisk, men där fick jag tji. Det visade sig att den som en gång slutit förbund med djävulen och gått över till bredbandstelefoni, vilket vi av lite oklara skäl tydligen var tvingade att göra när vi flyttade hit, inte hade en spänn att tjäna på att säga upp sin fasta telefon, för man fick lik förbannat betala avgift för själva bredbandet och försvann det ena så höjdes det andra och gick i slutändan på ett ut. Så det var ju ett antiklimax som hette duga, speciellt som jag fick stå och vänta i 40 minuter på att det skulle bli min tur. Fast det gjorde inte så mycket. Träffade en f d kollega att skvallra lite med och sen var det spännande att lyssna på vad folk hade för problem. Det var verkligen det ena bekymret efter det andra. En gubbe kom med en telefonräkning i näven och påstod att det var något fel med den för så djävla mycket hade han minsann inte ringt. Nästa kom med en pytteliten telefon, ej smart, och berättade att hans söner brukade hjälpa honom att ladda den och sånt, men nu hade de flyttat utomlands och han hade köpt ett Telia Refillkort till sin Tele2-operatörslåsta telefon och fattade inte varför det inte fungerade. En tredje kom med en telefon som stängde av sig hela tiden när hon ringde med den. Garantin hade gått ut men det var fortfarande ett halvår kvar innan abonnemanget tillät byte av telefon. "Har du ingen annan telefon du kan använda så länge?" frågade Telia och kundens tonårsdotter erbjöd sin gamla, men kunden själv bara: "NEJ, jag måste kunna använda Facebook" och så var det inte mer med det. Sen kom då jag med mitt medeltidsärende, som det alltså inte blev något med. Hade egentligen tänkt "ta en vända på stan" när jag nu ändå var där, men det hade hällregnat hela cykelturen dit, jag hade inte regnkläder och efter att ha stått i 40 minuter och dropptorkat i Telias luftkonditionerade butik så var jag helt enkelt inte sugen längre. Trampade hem på min fantomcykel och var sedan så genomblöt och kall att jag tände en brasa i kaminen. Men det var ju i alla fall bra, för då kunde jag passa på att elda upp en massa skräp som ackumulerats i vardagsrummet i väntan på brasväder.

Det går väl SÅDÄR med mina aktier också. För det första har de sjunkit i värde sen igår, men sånt får man ju vara beredd på. Vad värre är så står det "Avslut som ej gått i likvid" på min transaktion och VAD FAN MENAS MED DET? Har dock fått ett erbjudande från banken om "rådgivning" så jag får väl ta min låtsasaktieportfölj och boka en tid och be någon förklara detta piss för mig. 

Har dessutom fått nya skoskav av att gå i blöta skor. Nu tittar jag på Arga Snickaren och laddar för det där nya snåljåpsprogrammet på femman som jag förmodligen kommer att få höjt blodtryck av. Imorgon ska jag plocka hallon i Läskiga Skogen, såg helt sjuka mängder när jag var ute med taxarna i förmiddags så det är bara att hoppas att inga estniska eller thailändska proffsplockare hinner före. Hade ju inte förvånat mig det minsta. Annars är det väl ett fint spartips för den hugade. Plocka svenska bär gratis istället för att köpa importerade. Just do it.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar