tisdag 29 juli 2014

Rapport från sista semesterveckan

Sitter i trädgården, har av någon outgrundlig anledning skitdålig signalstyrka på Wi-Fi:t där det var "utmärkt" för någon dag sedan varför det nästan känns lite nittiotal att surfa. Tar lång tid att ladda bilder och sådär. Nostalgiskt värre, kan man kanske tycka. Fast mest irriterande, kan man ju också tycka.
Det är fortfarande varmt och kvavt och klibbigt och imorgon ska det bli åska och regn. Jag önskar ett kort och rätt så smidigt åskoväder och sedan svalare temperatur, sådär 20 grader blir bra. Men enligt SMHI så ska det åska och regna hela dagen och sedan fortsätta vara ungefär lika varmt som det är nu. Då är det väl ingen djävla mening med ett åskoväder om ni frågar mig. Trodde åska uppstod när varm och kall luft möts och den kalla så småningom tränger undan den varma, men jag måste vara felunderrättad.

Står hur som helst knappt ut med denna värme. Högg och staplade ved i kanske 20 minuter och svettades som en gris i timmar efteråt. Tränade pilates en stund senare och klibbade då nästan fast vid yogamattan på ett äckligt sätt så jag inte alls kunde utföra rörelserna "smidigt och graciöst" som dom säger på min pilates-dvd från Clas Ohlsson att man ska göra. Tack gode Gud för en skuggig trädgård i alla fall, det hade ju inte varit någon hit att sitta instängd i en stekhet lägenhet med balkong i västerläge en dag som denna. Fast nu har getingarna vaknat till liv, tror det är doften av färskt trä från den växande högen av kapad och kluven ved som lockar hit dom. När jag flyttar veden från vedbacken ner till carporten vedporten på hösten så sitter det alltid slöa getingdrottningar och jäser bland vedträna, så de är väl ute efter de bra platserna redan nu får man väl förmoda. Myggor är det i alla fall ganska sparsamt med i år, men det är desto fler bromsar ute i skogen så det går väl på ett ut kan jag tycka. Biten blir man och kliar gör det. Same same.

Har inte lagat en måltid på eviga tider, men idag tog jag mig samman och tog upp ett paket nötfärs som härstammar från en kviga som levt lycklig på naturbete i närområdet till den dag hon dog, ur frysen. Ska nog sno ihop något kulinariskt i stil med "spaghetti och köttfärssås" till middag.

Igår såg vi den norska filmen Revolt, som påstods vara en "dramakomedi" som "börjar där Lukas Moodyssons Tillsammans slutar. Fast det fanns inget komiskt någonstans i filmen och det enda som påminde om Tillsammans var väl att det var lite nakna hippies. Det var kanske det som var det roliga, vad vet jag. Men i så fall har vi uppenbarligen ingen humor. Så ikväll blir det nog Game of Thrones.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar