onsdag 19 mars 2014

Vårkänslorna

Jag vet inte, men visst känns det lite som vår nu? Visserligen har jag via sociala medier fått bildbevis på snödrivor i Stockholmstrakten, men hos oss här nere i Skåne borde väl faran vara över vid det här laget? Har sett följande:
1. Tusslago. Okej, snödroppar och vintergäck är ju förstås också vårtecken. Men tussilago låter sig sannerligen inte blidkas fram i lä mot varma husväggar, de står lite småtjurigt i dikesrenen och inväntar kung Bores slutgiltiga avfärd.
2. Tofsvipan. Ett säkert kort.
3. Tranor. Härförleden tänkte jag förlägga min taxpromenad förbi ett stort fält där jag i vintras flera gånger såg ett ormvråkspar som cirklade omkring på lagom fotohöjd. Hade då ingen kamera förutom den som hör hemma i Kalle Ankas Fotografiska Expedition, men nu när jag har den lilla smidiga så tänkte jag: "Fotografera ormvråk i flykten" och travade dit. En rätt bra bit att gå är det. Så var dom inte där (förstås). Däremot gick två tranor och spankulerade på fältet. Eftersom fältet är lite kuperat gick jag uppför en kulle för att komma till en bättre vinkel. Då stod plötsligt 50 dovhjortar där i en svacka och glodde. Taxarna blev minst sagt uppspelta, och dovhjortarna fick fly för livet. Nädå, har alltid taxarna kopplade när vi är ute och går så det var ingen fara för någons liv eller lem. Men i detta tumult avlägsade sig tranorna missnöjt, så någon bra bild fick jag inte.

Ja, det var väl alla vårtecken på T. Takdropp är ju redan avklarat, och alltså GUD OM DET KOMMER MER SNÖ NU. Då blir jag nog allvarligt deprimerad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar