måndag 1 augusti 2011

Breaking news my ass

Kvällstidningar är mycket för det här med återvinning. Så fort det inte har hänt någonting spektakulärt på ett tag så slänger de in den här typen av breaking news. Det vill säga saker som varenda människa känner till, men som ändå presenteras som att det vore heta och revolutionerande nyheter som ingen människa hört talas om förut. Det kommer varje år. Jätterubriker i stil med Så undviker du att drabbas av [vinterkräksjuka, matförgiftning, influensa eller vilken sjukdom som helst som mer än 1 svensk har drabbats av den senaste veckan]. Eller så är det hur man förbättrar sin vardagsekonomi, och då är det alltid "experternas tips" i stil med att man ska ta med matlåda till jobbet istället för att äta lunch ute varje dag. Så idiotiskt.
Hur som helst, dagens återvinningsreportage handlar om "toasnusk" där en av "USA:s mest kända läkare" varnar för att man kan bli sjuk om man spolar med toalocket uppfällt. Eh, ja, det var ju verkligen Det Senaste, att om det finns bakterier i vattnet så sprids de om vattnet skvätter omkring. HUR FAN SKULLE DET ANNARS GÅ TILL MENAR NI? Att E. coli och hans vänner gör sig tunga som bly och sjunker till kloakernas botten så fort någon nuddar spolknappen? Idioter.

Men det värsta av allt var ändå "svarta listan i badrummet" där någon skarphjärna har listat sju snuskpunkter som "kan göra dig sjuk" och som alltså bör undvikas om man vill behålla hälsan och förståndet. Som punkt 2 anges "återanvända smutsiga kläder från tvättkorgen", och jag citerar: Handen på hjärtat – hur många av oss har inte plockat några nästan helt rena underkläder från smutskorgen, i brist på bättre alternativ? Här kan jag ärligt svara: INTE EN ENDA DJÄVLA GÅNG. Man lägger nämligen inte "nästan helt rena" kläder i smutstvätten, man använder dom (en dag) och DÄREFTER lägger man dom i tvättkorgen och då är de SMUTSIGA och inte på något sätt ett alternativ till att sätta på sig. Det är ju helt obegripligt hur det skulle kunna gå till på något annat sätt. Men det är det jag alltid har sagt, folk är inte bara idioter, de är dessutom både dumma och lata.

Skärpning, kretiner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar