fredag 26 augusti 2011

Impulsköp

Jag har ju en fotodagbok som av flera anledningar ligger i sorglig träda just nu. Den första och viktigaste anledningen är förstås att jag är en lat fan. Med detta följer den andra anledningen, och det är att det helt enkelt känns lite jobbigt att html-koda för hand. Speciellt när man, som jag, inte kan php och andra finesser utan bara kör på som om det fortfarande vore nittiotal. Det funkar bra, men är lite omständligt. Och när man dessutom ligger efter så blir det så himla MYCKET kod att sitta och pilla med. Det var roligt på nittiotalet, men har man suttit och pillat i samma kod sedan 2003 så är det helt enkelt inte särskilt spännande längre.
Den tredje och kanske lite märkligare anledningen är att jag har bytt handväska. Från en modell större där hela ens liv ryms till en modell mindre, där bara det nödvändigaste ryms. I och med det fick kameran inte längre plats i handväskan, och då blev det helt plötsligt ett extra moment, en extra grej att släpa på, och, nä, då får kameran stanna hemma ibland.

Jag älskar min Olympus SP-565 UZ. Det är den bästa kamera jag någonsin haft. Men den är lite stor och klumpig, det måste erkännas. Så nu har jag impulsköpt en liten, handväsksvänlig kamera. En Canon Powershot. Eller impulsköpt var väl kanske att ta i, men det gick rätt så raskt. Jag har egentligen bara tre krav på en kamera, och det är
1. Mycket zoom
2. Liten närgräns
3. Ska gå på AA-batterier.
Okej, jag hade kunnat tänka mig att rucka på nummer 3, det är inget måste. Men det är förbannat smidigt att slippa tänka på batterier. Eller, det måste man ju förstås göra, men det är fan så mycket enklare att rusa in på närmaste mack och köpa batterier än att ha glömt sin batteriladdare hemma, alternativt sitta och vänta i timmar på något djävla lithium-jon-crap ska laddas klart. Tycker jag alltså.
Men 1 och 2 är inte särskilt förhandlingabara. Minst 10x optisk zoom och absolut inte mer än 2 cm närgräns är mina lägsta krav. Så när jag hittade en kamera med 14x optisk zoom, 1 cm närgräns och AA-batteridrift och dessutom till ett hyggligt pris bara ett musklick bort så tog högerhanden en genväg över förlängda märgen, det behövdes liksom ingen tankeverksamhet alls.

Och sedan ska jag bildblogga, tänkte jag. I samma käcka anda som tidigare. Hejdå html, välkommen 2011. Eller nåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar