torsdag 25 september 2008

Sen är det alltid nån annan än ni som får marschera och dö i era smutsiga krig

Aftonbladets skitsajt för kvinnor, Wendela, gastar ut i jätterubriker att kvinnor som har kvinnliga chefer mår mycket sämre än de som har en manlig chef. Det låter ju som en lite märklig slutsats att dra, för det borde ju i allra högsta grad påverkas av vilken typ av arbete man har. Kan man ju tycka. Mycket riktigt står det långt ner i artikeln att en orsak kan vara att de flesta kvinnliga chefer finns inom vård, skola och omsorg, som ju ofta är "underbemannade, underfinansierade och underskattade". I mina öron låter det som en betydligt större anledning till att må dåligt på jobbet än vilket kön chefen har.

Men Aftonbladet i allmänhet och Wendela i synnerhet förnekar sig ju inte. Istället för att då fokusera på varför det fortfarande, tjugohundrajävlaåtta, finns kvinnodominerade så kallade lågstatusyrken, så låter man sin krönikör Malin Wollin* koka ihop någon jävla soppa till krönika, vars enda budskap verkar vara att underblåsa myten om att kvinnligt ledarskap är synonymt med dåligt ledarskap och att alla kvinnor intrigerar och backstabbar varandra så fort tillfälle ges.

Jag vill fan inte höra fler fikarumsmyter och dåligt underbyggda teorier om kvinnligt ledarskap. Särskilt inte i ett medium som påstår sig vilja tillvarata kvinnors intressen. Det är så att man får lust att göra en Michael Douglas i Falling Down. För det här suger fan gammal svettig kamelpenis. Och hör sen.

* Inte för att jag har så enormt höga förväntningar av en som kallar sig själv "Fotbollsfrun", men ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar