onsdag 3 september 2008

Kingdom of the blind

Jag har påbörjat en liten nätbaserad högskolekurs i kvalitetsteknik. Kursen börjar den här veckan, och istället för att traska iväg till en föreläsning så får man  logga in på en plattform, vilket verkar vara en synonym för "förvandla ditt bredband till ett 28k-modem", men det kan ju ge en angenäm känsla av nostalgi, kanske.

Jag loggade in och kollade runt lite. Bland annat finns en "e-portfolio", där tanken är att man ska presentera sig själv. Eftersom jag inte har sökt till den här kursen för att få kompisar så har jag inte brytt mig om att göra det. Nu har jag fått ett mail från läraren, där hon bland annat skriver Var nu vänlig och lägg in lite uppgifter om dig själv i din ePortfolio som du hittar i översta menyraden. Jag är nyfiken på din bakgrund. Min uppfattning är att alla studenter har något att tillföra, inte bara läraren!

Sådana där käcka uppmaningar får mig att vilja kaskadkräkas över tangentbordet. Jag vill bara maila mina sura inlämningsuppgifter och få ett betyg, inte fläka ut mitt privatliv till kreti och pleti. Speciellt inte till en lärare som jag aldrig har sett och som tränger sig på och liksom läxar upp en det första hon gör. Jag är rätt avogt inställd till lärarkåren i allmänhet, även om det finns undantag.

Man kunde ha en blogg på sin e-portfolio också. Jag funderar på att länka till den här istället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar