torsdag 21 mars 2019

Världens tråkigaste blogg™

Ja, ursäkta för intetsägande blogg där inget spännande händer. Eller, det händer en DJÄVLA massa saker just nu men det är på jobbet och jag vågar inte riktigt skriva om det hur som helst för man vet aldrig vad folk hittar när de googlar, men i korthet går det väl ut på att vi har anställt en person som fungerade rätt så okej under sin provanställning, och cirka en minut efter att provanställningen gått över till fast anställning så började hen visa SITT RÄTTA JAG. Vilket var: synnerligen lättkränkt med tydliga drag av narcissistisk personlighetsstörning. För er som inte vet vad det innebär att ha en narcissistisk personlighetsstörning så är diagnoskriterierna som följer:

  1. Har överdrivna känslor av att vara viktig och betydande
  2. Fantiserar ofta om till exempel rikedom, framgång, makt eller kärlek
  3. Anser att den bara ska umgås med eller associera sig med viktiga personer eftersom den själv är så viktig
  4. Har ett överdrivet behov av beundran
  5. Har orealistiska uppfattningar om sina egna rättigheter – exempelvis förväntar sig personen ofta den bästa behandlingen när denne söker sådan
  6. Utnyttjar andra för att uppnå sina mål
  7. Saknar eller har bristande empati
  8. Tror att andra är avundsjuka på denne, men kan också själv vara avundsjuk på andra
  9. Beter sig högfärdigt eller arrogant.

För att få diagnosen narcissistisk personlighetsstörning ska man uppfylla minst fem av ovanstående diagnoskriterier, och den här personen uppfyller alla med råge och lite till. Eftersom det var jag som drog nitlotten och fick den här personen i mitt team så tar det av förklarliga skäl rätt mycket av min energi just nu. Orkar ej göra ETT PISS på min såkallade fritid.  Igår tänkte jag att jag och min man skulle börja kolla på Robinson, men sen insåg jag det orimliga i att hålla mig vaken i 45 minuter eller vad ett avsnitt kan ta om man ser det på play och spolar förbi reklamen. Det får väl bli till helgen eller så. Kanske.

Igår tog jag mig i alla fall samman och åkte och tröstshoppade sättpotatis, och sedan åkte jag hem och ordnade med mina pallkragar. Älskar att odla i pallkrage, men helvete vilket jobb det är att fylla upp dom. Utanför ytterdörren har vi som en avsats och där har jag tidigare haft tre stora zinkbaljor som jag odlat typ plocksallad och vitlök och kryddor och lite såna saker som jag snabbt kan hasta ut och hämta av när jag lagar mat à la Per Morberg. Alltså, jag menar inte att jag lagar mat som Per Morberg utan att jag hastar ut och rafsar ihop lite kryddor för det har jag sett att han gör ibland. I alla fall, det låter snyggt med dessa zinkbaljor men det är det inte plus att de är så himla otympliga att tömma, så nu har jag ersatt dom med fem halvpallkragar i en prydlig rad. Samt fyllt upp dessa med en blandning av hästgödsel samt kompostjord från den egna komposten. Det är balsam för själen men tar ju evigheter. Har tillgång till oändliga mängder hästgödsel, men de ska ju fraktas hem också. Tar två spannar varje gång jag är i stallet, det blir väl 80 liter i veckan eller så, men jag har också rätt många pallkragar att fylla. Nu är komposten tömd också, så nu får jag väl börja köpa jord. Ska också komma på något bra sätt att kväva ogräset bakom dessa halvpallkragar på. De står ju på en avsats så ska man komma åt att rensa bakom så får man klättra upp på avsatsen, som kanske är 70 centimeter hög och det är ju lite jobbigt. Funderar på att lägga en längd takpapp (rest från hönshusbygget) och sedan täcka den med grenflis. Det borde ju kväva det segaste av ogräs och kanske håller det även mördarsniglarna borta? DEN SOM LEVER FÅR SE.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar