fredag 1 mars 2019

Väskproblem

Jag har en handväska. Ja, det har väl dom flesta kvinnor i min ålder tänker jag. Min är tillverkad av ekologisk hampa och jag har haft den i...ja, jag minns inte hur länge. Evigheter. Vi pratar decennier nu. Är ju inte direkt en sån som följer modets växlingar, skulle heller aldrig drömma om att se väskan som en accessoar så att man måste ha ett halvt dussin för att matcha dagens outfit. HAHAHA.  Nä, men det är ändå lite viktigt med väska, tycker jag. Alltså att man har en som man gillar och trivs med. Framför allt måste den vara lagom stor. Inte för stor, för då blir det bara att man släpar med sig en massa onödigt och då blir det tungt och då får jag, med måndagsexemplaret till kropp, ont i axlar, nacke och så småningom också i huvudet. Inte bra. Väskan får förstås inte heller vara för liten, för då får det nödvändiga inte plats. Hatar när det är för trångt i handväskan så att man inte bara kan stoppa ner handen och fiska upp det man behöver, alternativt inte kunna stoppa ner någonting man av någon anledning inte vill gå omkring med i handen.
I mitt fall är det nödvändigaste inte jättemycket. Det är plånbok och nycklar och ett par såna där nylonkassar som är ett jättebra alternativ till plastkassar när man handlar, och ett litet survival kit som innehåller saker man skulle kunna ha nytta av in case of emergency: typ kniv, ölöppnare, tändstickor, menskopp, tandborste, plåster och lite medikamenter. Jag är ingen såkallad prepper, i alla fall inte i ordets rätta bemärkelse, men man vill ju ändå inte stå helt handfallen när zombieapokalypsen och det stora vemodet rullar in.

Har ju alltså Den Perfekta Handväskan™, där allt ovanstående utan problem får plats och som dessutom (enligt mig) är riktigt snygg. Är inte så brydd när det kommer till att saker ska vara snygga, men jag vill ändå inte se min handväska och tänka: shit, där hänger en tantväska. Jag har absolut inga problem med att bli äldre, men gränsen går vid tantväska. Vill heller inte ha något chict ungdomligt med en massa blingbling och annat opraktiskt, utan en tålig och rejäl väska som hänger med på allt. Som Den Perfekta Handväskan™.
Problemet är nu att Den Perfekta Handväskan™ har hängt med så länge att den börjar falla i bitar. Visst kan man laga, men trådslitet är trådslitet och till slut finns det inte mycket kvar att sy i. Senaste debaclet var att axelremmen gick av i fästet och får nu hållas på plats med buntband. Funkar väl, men avklippta buntband har också vassa kanter som liksom skrapar mot handen ibland. Oskönt. Började därför, min konsumtionsmotvilja till trots, snegla lite diskret efter en ny, liknande. Eller helst en exakt likadan. Den Perfekta Handväskan™ 2.0. Drömma kan man ju alltid, och drömma lär jag väl få göra för det är ju såklart SOM FÖRGJORT. Hittar visserligen väskor i ekologisk hampa, men de är antingen jättestora eller jättesmå. Gemensamt för alla är framför allt att de är jättedyra. Skulle jag, som är så snål, ha betalt såna hutlösa priser för en djävla väska för sådär 15 år sen? Skulle inte tro det. Något måste ha hänt med världsmarknadspriset på hampa.

Problem nummer 2: När man googlar mycket på hampa så börjar Google tro att man kanske sin präktighet till trots ändå kanske är lite, lite sugen på att börja med hasch. Kommer nu förmodligen att få extremt mycket riktad reklam på tema hippie, reggae och medicinskt odlad marijuana.  Får kanske börja snegla mot tantväskorna i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar