söndag 17 mars 2019

Dvalan

Har läst Dvalan av Camilla Grebe. Har tidigare läst både Älskaren från huvudkontoret och Husdjuret och gillat dom mycket. Dvalan är typ en fristående slags fortsättning, fast jag tror inte det gör något om man inte har läst dom tidigare böckerna. Det är bara lite kul att stöta på samma karaktärer, men den här berättelsen står stadigt på egna ben. Den handlar om detta:

Artonårige Samuel råkar sabotera en drogaffär och tvingas till en desperat flykt undan narkotikabossen Igor. Efter att ha gått under jorden svarar han på en annons: en familj i skärgården söker en assistent till sin hjärnskadade son. Men ingenting blir som Samuel har tänkt sig när han flyttar in hos den vackra Rakel och hennes son Jonas i det avsides belägna huset vid havet. Inte heller har Samuel räknat med att hans kärleksfulla, men kontrollerande mamma – den frireligiösa Pernilla – handgripligen ska försöka hjälpa honom att få ordning på sitt liv. Kriminalinspektör Manfred Olsson är plågad av en familjetragedi. Han utreder två till synes drogrelaterade mord när hans väg korsar Samuels och Pernillas.Utredningen blir komplicerad och Manfred bestämmer sig för att söka hjälp hos profileraren Hanne som är bosatt i Ormberg.

Tycker om den här boken för cirka allt: bra språk, bra dialog, bra tempo, flera oväntade vändningar och en lagom mix mellan spännande och vardagligt. Den får fyra polisanmälningar av fem möjliga.

2 kommentarer:

  1. Har läst Älskaren...och gillade den jag också. Har stått och glott på Husdjuret flera månader nu - har du läst den?

    SvaraRadera
  2. Ja, det har jag och jag tyckte att den var nästan lika bra som Älskaren...LÄÄÄÄÄS!

    SvaraRadera