söndag 24 mars 2019

Kyldygnet

Här kommer en bok som jag inte kommer att läsa ut: Kyldygnet av Philip Birk. "Det här verkar inte alls vara en bok för dig", sa min man efter att ha slöbläddrat lite i den, och det stämmer. Den fick en finfin recension i DN - det är där jag hittar sådär 75 % av allt som hamnar på min "att läsa"-lista. Den handlar om följande:

Köpenhamn, juni 2016. Danmarks dyraste målning genom tiderna stjäls från nationalmuseet under en stöt som är lika utstuderad som våldsam. Spåren leder till en Malmöbaserad liga, ledd av den ökända Khanen.
När konsttjuven Tom Grip, efter flera år på flykt, får i uppdrag att finna Hammerhøis mest kända verk får han både maffian och polisen efter sig. Och överallt dyker namnet Jonathan Frost upp. Toms bästa vän från studietiden. Mannen som varit död i fyra år.

Låter väl inte så tokigt? Men tyvärr så tilltalade inte den här berättelsen mig alls.  Konststölder är inte särskilt upphetsande och maffian är det tradigaste som finns att läsa om. Tycker jag dårå. Så den här boken får en överkryssad tavla av fem möjliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar