måndag 27 november 2017

Bygga hönshus - an epic movie, part 13

Det går extremt trögt med byggandet. Eller, det är väl mer att det är rätt mycket arbete behind the scenes som så småningom ska trilla ut som ett resultat, och det är då man i efterhand inbillar sig att helvete vad allting gick snabbt och lätt. Annars skulle väl folk bara göra sånt här en (1) gång per liv, tänker jag, om de inte gillar att plåga sig själva.
Aja, i alla fall. Dörren har målats. Grön, om någon undrar. Köpte en burk fönsterfärg i färgaffären och bad dom bryta den i en grön nyans som jag lite stressat pekade ut på en färgkarta. Färgkillen påpekade att de var ganska "kulörstarka" och föreslog en annan som på färgkartan var mer grå än grön. Jag insisterade på den grönare varianten eftersom jag en gång låtit mig luras när vi skulle måla våra trädgårdsmöbler djupt mossgröna och istället fick en nyans som mest av allt påminde om Fidel Castros uniform. Färgkillen gav med sig med en blick som sa att han tvådde sina händer, men det är ju inte hans hönshus och vi ville ha en grön dörr. Den är väldigt grön nu, kan jag väl säga. Nu ska den torka och sedan målas en gång till och eventuellt blir den något mindre illgrön då (eftersom den är målad direkt på obehandlat trä som lyser igenom lite efter bara en strykning, vilket gör att den ser ljusare ut än vad den förhoppningsvis blir i slutändan. Annars får vi väl leva med en illgrön dörr). Eftersom det är november och temperaturen dyker ner på minus så får det ske i källaren, vilket är smart med tanke på slutresultatet men bildmässigt för den här bloggen lämnar det ju en del övrigt att önska. Det var även något krångel med någon bult som höll ihop dörren, som satt så att dörren inte gick att stänga när den placerades i karmen. Det där ordnade min man upp, men det bör ju nämnas som en liten påminnelse, om man någon gång tittar tillbaks och tänker att det här gick väl rätt snabbt och lätt.
 
Min man håller på med rutorna till fönster nummer 2, och eftersom han envisas med att göra allting från grunden så går det ju endast långsamt framåt. Har ställt in mig på att det inte kommer att flytta in några höns förrän till våren, så det kan väl få ta den tid det tar om han nu tycker det är så himla roligt att påta med sånt.
 
Lite annat behind the scenes som har pågått de senaste veckorna har ju varit att kapa och grundmåla locklisterna till panelen. Köptes på löpmeter så naturligtvis visade det sig att det fattades lite. Men nu är det lika bra att vänta tills återstående fönster, dörr och panel kommer på plats innan det är lönt att börja mäta och räkna ut hur mycket som återstår.
 
Några av locklisterna har faktiskt också kommit på plats:
 
Panel före. Den som funderar på locklistpanel ska tänka på att det är
ett djävla mätande och räknande för att få bräderna på ett jämnt
avstånd, samt att locklisten ska vara så bred att den täcker spikarna.
Ergo ska man inte bara slå i spik lite hur som haver, utan HA EN PLAN.
Det hade jag vi min man.
 
 
 
Suddig bild på panelen efter att locklisterna kommit på plats. Det
var snyggare i verkligheten och i dagsljus. P g a november varade
dagsljuset i cirka en kvart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar