söndag 2 april 2017

Nålsögat goes fashionista!

Det trodde man ju aldrig att den dagen skulle komma att det skulle komma ett blogginlägg om MODE i denna gudsförgätna avkrok av internet. Men i Mirres och mina bloggutmaningar vet man uppenbarligen aldrig vad som komma skall, så kläder it is. Ja, kläder var alltså utmaningen, inte mode specifikt, och det var väl en jefla tur eftersom jag aldrig fattar vad som är mode förrän det dyker upp på Erikshjälpen, och då är det ju per definition förmodligen inte så modernt längre eftersom folk gör sig av med det. Fattar inte detta, läste precis i dagarna att den genomsnittlige svensken köper 13 kg kläder per år, och av det hamnar ungefär hälften i soporna. Alltså inte ens i Erikshjälpens eller Myrornas eller Emmaus' binge för insamling som fan i mig finns överallt, utan SLÄNGS. För att? Det är trasigt? Nä, för att det inte är "modernt". Finns FÅ saker som gör mig så förbannad som när folk tycker att de måste ha en ny kollektion av kläder bara för att det råkar bli en ny årstid ungefär var tredje månad. DETTA ÄR INGET NYTT utan har funkat så på våra breddgrader exakt lika länge som jordaxelns lutning varit runt 23 grader i förhållande till omloppsbanan runt solen. Om man är vuxen och i alla fall inte växer mer på längden så är det rimligt att man hade ett antal paltor vid samma tidpunkt förra året. JAMEN ANVÄND DOM DÅ, är mitt handfasta tips till att minska på meningslöst resursslöseri. Sådär, nu har er miljöminister talat. Här kommer frågorna som jag vänligt men bestämt ombads att blogga lite löst och ledigt om:

1. Beskriv din klädstil med några ord
Löst och ledigt och snäppet ovanför baglady, skulle jag väl säga med några ord. För att brodera ut det hela lite så kan jag beskriva DAGENS OUTFIT: Narkotikajeans (Ulf Lundellord för Adidasträningsbyxor om någon missat det), gratis reklam-t-shirt från jobbet från en tid när jobbet hade ett annat namn och därför får den inte längre bäras i jobbsammanhang, samt en skjorta från Indiska som nog har 20 år på nacken men är still going strong bortsett från en reva som har lagats och en tappad knapp som aldrig hittats.


2. Tre plagg jag aldrig skulle ta på mig
a. Stringtrosa. Fy vad det ser obekvämt och obehagligt ut. Förmodligen är det väl inte det eftersom så många har det (eller är alla dumma i huvudet?), men det verkar dumt att chansa. Ytterligare en sak som är bra med att bli gammal: man behöver liksom inte tänka i termer om sexiga underkläder längre. Man får ligga (om man har en normalt funtad partner) även om man har rejäla underbyxor i tantmodell, som ju är så mycket skönare. 
b. Kavaj med axelvaddar. Hade jag inte ens på 80-talet så det verkar ju extremt osannolikt att jag skulle börja med det nu. Vet inte varför någon skulle vilja ha axlar som Ricky Brusch?
c. Balklänning. Inte. Min. Stil.

3. Ett plagg jag inte vill leva utan
Narkotikajeansen! Åh, jag älskar slappa sköna plagg som inte stramar eller sitter åt eller glider ner och blottar halva röven om man skulle råka göra något annat än att bara stå rakt upp och ner och glo. Man vill så att säga alltid vara rätt klädd för att springa från en potentiell fiende. Med man menas jag. Inte för att jag på något vis är hotad eller utsatt, men i en parallell del av min hjärna pågår ständigt en viss form av förberedelse inför zombieapokalypsen, och när den väl är ett faktum vill man ju inte stå där och lipa i nån djävla pennkjol.

4. Känd person som jag önskar att jag vågade sno stilen av
Kommer inte på någon kändis sådär på rak arm som klär sig så att jag känner att sug efter att klä mig likadant, men om jag fick välja en karaktär så hade jag valt Sean Connerys rollfigur i I rosens namn. Glida runt i munkkåpa verkar ASCOOLT.

5. Om jag fick 10 000:- idag att köpa kläder för - då skulle jag köpa vad?
Då skulle jag köpa upp ett rejält lager med gympaskor. Har ju skitsvårt att hitta skor som passar mina Kalle Anka-fötter och när man väl hittar ett par så kostar de kanske 1500 spänn och det är det absolut värt, men då är det ju inte så att man köper 10 par för att säkra framtiden, och lagom tills att skorna har sett sina bästa dagar så har just den modellen som så att säga passar som handen i handsken på mina fötter utgått ur sortimentet. Men 10 000 skulle säkra sköna promenader under många år framöver, så det hade nog blivit mitt val.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar