måndag 26 september 2016

Riktade reklamkampanjer

Ni vet det där när man googlar efter något och så helt plötsligt är hela ens sociala mediaflöde fullsketet med annonser om detta? Nu googlar jag väl i och för sig inga anstötliga grejer eftersom det mest kommer upp reklam för badskor och hörlurar och sånt harmlöst.

Men för ett par veckor sen beklagade jag mig över att jag hade fått en Danny Saucedo-låt på hjärnan. Både min man och min bror, som båda var närvarande, undrade "vem fan är det" och jag önskar att jag kunde säga detsamma, men eftersom jag lyssnar på P4 och det alltid är "Dagens gäst" ungefär när jag kör hem från jobbet så vet jag ibland onödigt mycket om människor jag egentligen inte har en aning om. Jag TROR att Danny Saucedo har varit med i Idol eller något. Eller kanske Melodifestivalen. Eller eventuellt båda delarna, det där brukar visst gå hand i hand. Jag tittar ju varken på det ena eller det andra, så jag är helt ovetande om den svenska pophimlens stjärnskott. Men i alla fall så råkade jag känna till att det var Danny Saucedo som sjunger "Dör för dig", vilket var låten jag hade fått på evighetsrepeat i hjärnan. Det är konstigt, de där låtarna som fastnar och loopas via ens inre grammofon är ju sällan speciellt bra. Just nu är det mycket med Laleh, den här "tänker aldrig ta skit igen" eller vad den nu heter. SÅ ASDÅLIG LÅT. Kommer den på radion så måste jag stänga av fort som ögat eftersom jag annars är dömd att maniskt gå omkring och tralla "tänker bara vara mig sjä-hä-hä-hä-häääääälv" resten av den dagen. OCH ROLIGARE KAN MAN JU HA.

Ja, men i alla fall. Jag nämnde Danny Saucedo och vi, jag och min man och min bror, hade en liten diskussion om vem han var och jag trallade lite halvhjärtat om att jag gick ur askan och rätt in i elden, för att de skulle få ett hum om vilken låt som hade kletat sig fast, och sen upplyste jag dem lite om detaljer ur Dannys liv som jag hade snappat upp när han var med i "Dagens gäst" i P4. Ja, sen var det väl inte mer med det, men idag när jag scrollade igenom Facebook så dök det upp en FÖRBANNAD massa information om Danny. Att han hade kraschat mentalt och hade varit på Bali för att komma på vem han var.  

Kan ju vara en slump. Men varför just i mitt flöde? Jag har aldrig googlat efter honom, snarare tvärtom tycker jag. Nu tror jag att Facebook har buggat mitt hem, kartlägger mina samtalsämnen och smyger in reklam utifrån detta i mina sociala medier. Känns nästan rimligt?

Med vänlig hälsning
Foliehatt_68:a

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar