onsdag 28 september 2016

Listigt värre

Jamen det kan väl inte cirkulera en lista på internet som jag inte ska fylla i? Den här hittade jag hos Maria.


1. Om du hade fått en dotter nu, vad hade du döpt henne till?
Melisandre. Hahaha, skojar bara. Tycker i och för sig att det är ett snyggt namn, men karaktären (i Game of Thrones) är ju verkligen inget man vill att ens barn ska bli förknippad med. Plus att om man har ett sånt klatschigt förnamn så är det väl kanske lämpligt att ha ett efternamn som matchar. Det är ju rimligt att heta till exempel Baltzar von Platen, medan Baltzar Jönsson kanske har en något mindre imponerande klang. Och den som skulle bli uppropad som Melisandre Johansson är dömd till spott och spe för all framtid, tror jag. Om inte annat så låter det väldigt white trash. Äh, jag säger PASS. Alltså, jag är ju nästan 50 år och hoppas VERKLIGEN inte att jag får fler barn. Så den frågan känns faktiskt inte på något sätt relevant.

2. Sex utan kärlek eller kärlek utan sex?
 Det är ju inte så dumt med båda delarna faktiskt. Spontant skulle jag kanske säga "sex utan kärlek", för det låter ju enkelt och bra. Men så tänker jag att jag, när jag var singel, faktiskt hade rätt svårt att bli attraherad av någon sådär omgående, det finns en rätt lång startsträcka innan det blir ligga av, och på den startsträckan kan väldigt mycket gå fel och då svalnar mitt intresse omgående. Och att ligga med någon man har tröttnat på känns ju bara patetiskt. Så kanske "kärlek utan sex", men det låter ju förfärligt trist och lite som att man levde ihop med ett syskon. Herregud, jag får säga PASS på den här också.

3. Har du bra självförtroende?
I rätt många avseenden: ja. Sen kan jag ibland drabbas av någon märklig Jante-men-inte-ska-väl-jag-känsla som kan hämma mig en hel del. Dumt. Dåligt.

4. Nämn tre saker på din att-göra-lista?
1. Ta upp blod ur frysen (till helgens viltspårträning). 2. Städa badrummet. 3. Byta lakan i sängen. SÅ SPÄNNANDE LIV.

5. Beskriv ditt drömutseende.
 Joan Baez. Både som ung och nu.

6. Någon du har kysst?
Min man ligger väl rätt nära till hands.

7. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?
En svart klänning med plommon(?)mönster i skrikiga färger som jag hittade på vinden när vi röjde inför försäljningen av mitt föräldrahem. Hade den i söndagsskolan när jag var cirka 5 år. Min ett år äldre syster hade en likadan, vi såg förmodligen ut som de där come-and-play-with-us-Danny-systrarna i The Shining. Förtjusande.

8. Är du nöjd med din profilbild på Facebook?
Den föreställer mina hundar, men ja. Jag är nöjd med den. Och med dom.

9. Vad väljer du, godis eller chips?
 Popcorn. Eller choklad. Väldigt sällan godis (som i smågodis) och väldigt sällan chips.

10. Hur uppvaktar man dig?
Man låter bli. Hahaha. Nä, men människor som är för "på" gör att jag backar tusen steg. Men man är väl trevlig och omtänksam och har sunda värderingar. Lyssnar utan att avbryta för mycket. Skrattar åt samma saker som jag. Kan man sedan tänka sig att massera mina fötter utan att klaga så är man i princip i hamn.

11. Har du rykten efter dig?
Jag tror att folk som inte känner mig så väl eventuellt kan uppfatta mig som lite bitskare och vassare än vad jag i själva verket är. Fast jag tror inte att det gått så långt som till att det startas rykten? NJA. Så himla spännande person är jag nog inte.

12. Din absolut sämsta egenskap?
Har rätt svårt att stå ut med människor som inte är på samma våglängd som jag. Eller jag står väl ut, men mycket mer än så är det inte. Det är ju ingen särskilt bra egenskap hos ett socialt flockdjur. Sen är jag dålig på kallprat och har inget lokalsinne för fem öre.

13. Din bästa egenskap?
Bra på att improvisera och är aldrig svarslös. Sen är jag en jävel på att ta tag i saker och få dom gjorda också. Plus: är även rätt rolig emellanåt.

14. Kan man vara vän med sitt ex?
Både ja och nej, det beror väl lite på varför det är ens ex? Har hela registret från någon som det känns okej att träffas och ta en fika och snacka lite skit någon gång, till någon annan som jag skulle kunna slå ihjäl med mina bara händer om jag fick veta att han befann sig i samma landskap.

15. Har du kysst en kompis?
Verkligen inte. Inget fel på mina kompisar, men tanken på att hångla med dom är inget som så att säga får igång mig. Gillar inte att kramas med kompisar heller, men det gör ju folk i tid och otid och avigt och rätt, så det är väl jag som är konstig.

16. Hade du kunnat ha distansförhållande?
Har haft, och det borde ju passa mitt rätt osociala jag. Men jag gillar inte det där att allting, när man väl träffas, måste hända och vara perfekt och liksom ge ett koncentrat av lycka som man ska leva på tills nästa gång. Står helt enkelt inte ut med intensivt umgänge någon längre tid, utan vill kunna ha möjlighet att dega i soffan med en deckare en hel kväll, eller sitta och glo ut genom fönstret utan att säga flaska en timme om jag känner för det, och det blir ju lite svårt att förena med att ha ett förhållande om man bara har låt oss säga 48 timmar på sig och sedan inte kommer att träffas på tre veckor eller så. Plus att om man till exempel bara kan träffas på helger så blir det väldigt svårt att få tid att ha ett vanligt liv också, eftersom alla aktiviteter som regel också sker på helgerna och så blir det intressekonflikter där någon måste stå tillbaks. Så det är väl inget jag suktar efter även om det naturligtvis GÅR. Allting går ju.

17. Hur lång är du?
158 ståtliga cm.

18. En vacker person?
Jamen har jag inte svarat på det redan?

19. Ett boktips?
Säger som alltid: Röde Orm av Frans G Bengtsson har ALLT en bok behöver ha och lite till.

20. Bäst just nu?
Att det ska bli HÖST. Alltså, den här sommaren har ju för fan varat ett halvår nu, jag är dödstrött på 23 grader och solsken och uteserveringar och myggbett. Ge mig regn, rusk, gula löv, mörker och brasor i kaminen NU.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar